piotrsob1 Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 W multi to prędzej skrzynię przekręcisz niż silnik:decayed: Poza tym w ośce nie jesteś w stanie wkorzystać pełnej mocy na niskich biegach ze względu na brak trakcji przy mocach 170+ A tak z ciekawości jak wyglądał ten program przy skrzyni multi ?
griga-st Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 Auto jechało dużo lepiej od dołu, v-max nie uległo praktycznie zmianie(ok.220). W multi to prędzej skrzynię przekręcisz niż silnik Sprzęgło pada szybciej w manualu.
piotrsob1 Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 Na wysokich biegach i owszem, sprzęgło nie wyrabia, ale mi silnik stanął dęba na dwójce , kiedy z pod czterech kółek fruwał śnieg razem z kotyrami ( bo go było niedużo ) A tak apropos, to kompetny dwuas ze sprzęgłem rdzewieje w garażu od 2009 roku, kupiłem go jak się sprzęgło zaczęło ślizgać poraz pierwszy. Jako że niby było do wymiany, to go nie żałowałem i o dziwo po średnim przypaleniu przestało się ślizgać I od tego czasu średnio co pół roku robie przypalanie, jak tylko występuję objaw uślizgu sprzęgła i śmiga do dzisiaj
griga-st Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 Ok. ja z wariowania wyrosłem jakiś czas temu. Oprócz względnie szybkiego przemieszczania się po autostradach, auta maja ze mną jak w raju:zero upalania i duuużo świeżego oleju:decayed:
piotrsob1 Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 :decayed:Może i ja kiedyś wyrosnę , a moje BPW mimo tego i tak chodzi jak szwajcarski zegareczek Cyżby 2,0 TFSI piły olej w takim samym tempie jak 2,0 TSI ?
Rekomendowane odpowiedzi