paul24 Opublikowano 19 Lutego 2014 Opublikowano 19 Lutego 2014 Witam Od dłuższego czasu miałem problem z wodą na podłodze po stronie kierowcy. Tej zimy było jej już tak dużo, że zrobiło się lodowisko z przodu jaki i z tyłu. Wczoraj zebrałem się i w końcu wyjąłem wykładzinę, odessałem wodę odkurzaczem piorącym i wysuszyłem resztę przy kaloryferze. Dziś zlokalizowałem miejsce którym spływa woda. Dostaje się do wnętrza po wiązce kabli idących do drzwi. Jak się pozbyć tej dolegliwości?
jacek70 Opublikowano 19 Lutego 2014 Opublikowano 19 Lutego 2014 Wiązka od drzwi do środka powinna iść w gumowej harmonijce - Może masz jakieś pęknięcie. Zobacz też odpływy wody na podszybiu. Czasami woda dostaje się przez puchę kompa.
Daviss7 Opublikowano 19 Lutego 2014 Opublikowano 19 Lutego 2014 dokladnie jak kolega mowi. ostatnio u mnie komputer zaczal swirowac, co sie okazało miałem peknieta obudowa kompa i stala tam woda... u Ciebie moze po kablach powoli sobie splywac.
paul24 Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Opublikowano 19 Lutego 2014 Osłona w drzwiach jest cała. Uszczelka przy lince od maski także. Przy komputerze robiłem jakiś czas temu i też raczej jest tam szczelnie ( wiązki idące do komputera są suche) Odpływy drożne. Przed napisaniem tego tematu długo szukałem w sieci co może być tego przyczyną i nie znalazłem. Czy może to być jakaś nieszczelność przy odpływie z szyberdachu? Tj woda normalnie wypływa z kanalików w przednich słupkach ale czy jakieś krople mogą spływać wewnątrz słupka na wspomniane kable prowadzące do drzwi?
jacek70 Opublikowano 20 Lutego 2014 Opublikowano 20 Lutego 2014 Nic nie wspomniałeś o szyberdachu. Tam też odpływy muszą być drożne. Kumpel jesienią zostawił uchylony, nawlatywało liści potem niczego nie świadomy zamknął.
Rekomendowane odpowiedzi