Emejcz Opublikowano 21 Lutego 2014 Opublikowano 21 Lutego 2014 Witam, zacząłem dziś szukać nieszczelności (czerwona kreska) w układzie powietrza i prócz kilku opasek które muszę raczej wymienić, znalazłem też pęknięcie. Od razu zapytam, gdzie kupić wężyk zaznaczony zieloną strzałką? Czy ktoś pokazałby go w necie? Jaki to może mieć wpływ na pracę auta i ewentualnie spalanie? Druga kwestia, do czego prowadzi ten cieniutki wężyk i do czego służy (niebieskie strzałki)? Po drodze znalazłem jakiś element przez który przechodzi i idzie dalej gdzieś w błotnik, co to jest? http://speedy.sh/wB6ym/IMG-6065.JPG http://speedy.sh/4rmBf/IMG-6064.JPG Pozostaje jeszcze kwestia dziwnego świszczenia, słyszę je zazwyczaj przy niewielkich obrotach i delikatnej jeździe. Wygląda to tak, że jak dodam gazu to taki leciutki gwizd jest i w miarę zwiększania obrotów cichnie, jak odpuszczę gaz to też go słychać przez chwilę. Czy to po prostu zwyczajna praca turbiny, czy to właśnie gdzieś lewe powietrze się dostaje?
Mariusz90r Opublikowano 22 Lutego 2014 Opublikowano 22 Lutego 2014 Gwizdem z turbo nie ma się co za bardzo przejmować szczególnie przy tych temperaturach, turbo już zapewne nie jest pierwszej świeżości, a jeśli jeszcze np. nie masz wygłuszenia pod maską, osłony pod silnikiem, albo masz wywalonego kata- gwizd jest bardziej słyszalny. Pęknięcie chyba masz na TIP'ie tylko niech mnie jeszcze ktoś poprawi czy dobrze widzę? RURA TIP DOLOT TURBO PASSAT B5 1.8 T AUDI A6 A4 (3996934373) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Popytaj w dziale sprzedam na forum na pewno będzie taniej.
Emejcz Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Opublikowano 22 Lutego 2014 Spoko co do samej rury to nie problem tanio kupić, na allegro jest ich bardzo dużo w niskich cenach. Znalazłem około 6 sztuk w cenie poniżej 50 zł Nie wiem czy powinienem się śpieszyć z wymianą? Czy to raczej mało istotna sprawa?
Rekomendowane odpowiedzi