y4kub Opublikowano 22 Lutego 2014 Opublikowano 22 Lutego 2014 b5 adp 95r 1.6 Wymiana oleju na bagnecie poziom minimum wyleciało około 2,5 litra ( razem co siedziało w filtrze) , dolane zostało 3 litry i po odpaleniu aby filtr zassał olej, poziom jest jakieś 7 mm nad max, czy coś nie tak jest z moim bagnetem czy po prostu tak mało wchodzi do tego silnika? z silnika wychodzi metalowa prowadnica czy jeszcze takie coś ma być? http://img14.allegroimg.pl/photos/oryginal/39/66/20/84/3966208474 Jaka długość jest bagnetu? Nie wiem czy mam teraz wylać olej z silnika żeby zawierało się w min max dzięki
rafal9119 Opublikowano 22 Lutego 2014 Opublikowano 22 Lutego 2014 poczekaj az olej spłynie a poznij kombinuj ze spuszcaniem. do 1.6,1.8,1.8T miesci sie 3,5L oleju
xXPiotrekXx19 Opublikowano 22 Lutego 2014 Opublikowano 22 Lutego 2014 ja u siebie w 1.6 przy wymianie zalałem tak jak kolega pisze 3,5 litra i po odpaleniu przejechaniu się filtr troszkę wzioł oleju i na bagnecie u mnie pokazuje stan oleju na 9 kresce a jest ich 11 czyli niedaleko max. u mnie wsilniku prowadnica do bagnetu od dołu do góry bagnetu jest taka rurka z tym że ja mam silnik ANA.
y4kub Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Opublikowano 22 Lutego 2014 Wiem zostało przejechane ponad 100 km ale zastanawia mnie czy nie mam teraz za długiego bagnetu , i czy mam dokupić ten element, bo w pompie oleju chyba nie ma możliwości aby siedziało około 0,5 litra oleju
monsiejowa Opublikowano 23 Lutego 2014 Opublikowano 23 Lutego 2014 Miałem podobny problem jak kupiłem auto. Na bagnecie niby w normie a przy wymianie wylałem ok2'5litra. Spojrzałem w Etce i ten plastikowy element miałem połamany, tzn. W tej rurce go nie było ale przy bagnecie siedział kawałek wciśnięty w tą prążkowaną część. Zakupiłem w sklepie za chyba 7zł i po kłopocie. Wchodzi dokładnie 3.5litra oliwy.
Rekomendowane odpowiedzi