Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przekladka foteli i kanapy z A6 C6 do A4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam w swojej a4 materialowe siedzenia ale w pelnej elektryce razem z pamiecia i grzaniem. I tak ostatnio obilo mi sie o uszy ze z a6 da sie dopasowac wnetrze. A interesuje mnie montaz skory i z c6 kanapa tylna podobno jest wygodniejsza i skorzanych z c6 jest pelno na allegro i maja bardzo fajne ceny.

Tylko teraz pojawia sie pytanie co do wnetrza:

Boczki rozumiem musze dokupic z b7 bo z c6 raczej nie podejda.

Jaki jest problem z przekladka tylnej kanapy bo cos trzeba niby przerabiac. Posiadam avanta z roleta oraz skladanymi osobno siedzeniami 2/3 i 1/3 z podlokietnikiem typu mac donald i aptezcka.

Przednie fotele jak bede chcial montawac zwykle w tej pol elektryce ze ledzwia sa elektryczne a oparcie juz na wajhe jakie napotkam problemy.

Acha i posiadam takze pakeit swiatla na wszystkie siedzenia i klamki. Oraz ta pamiec do foteli w boczku drzwi, zestaw bose i 4x elektryka szyb. Bo nie umiem namierzyc zadnego tematu a chcialbym najpierw sie zorientowac czy jest warto i czy moja psychika to wycierpi taki swap. Bo mysle ze wiele do tego nie doloze bo te moje fotele z ta pamiecia boczkami itp powinny sie dosc latwo sprzedac a nawet moze ktos bedzie sie chcial zamienic za skore.

Opublikowano

Słabo szukałeś, jest wszystko na forum.

Opublikowano
  • Autor

To moglbys kolego wkleic linka?

Opublikowano
  • Autor

No niestety w tych tematach niema nic ciekawego co by mi wystarczylo. Slyszalem ze fotele bez pamieci maja inne szyny niz te z pamiecia.

I dalej niemam odpowiedzi na temat przerobki tylnej kanapy.

Opublikowano
No niestety w tych tematach niema nic ciekawego co by mi wystarczylo. Slyszalem ze fotele bez pamieci maja inne szyny niz te z pamiecia.

I dalej niemam odpowiedzi na temat przerobki tylnej kanapy.

Szukaj :wink: ja znalazlem te w 2 minuty

Opublikowano

kolego jesteś pierwszą osobą, która przesiada się z elektryki na manual, jeśli chodzi o same fotele to raczej nie będziesz mieć problemów. Nie wiem jak z pamięcią foteli, jeśli się jej pozbędziesz to nie jestem pewien, ale może ci zacząć siać błędami. Fotele są p&p. Kanapa z A6 nie podejdzie p&p, ale da się ją założyć po paru przeróbkach

Opublikowano
  • Autor

Raczej z bledami nie powinno byc problemow jesli przerobi sie kostki pod 12v do ledzwi i pod airbagi. Ale same szyny podobno sa innej niz manual/elektryka. Szczerze elektryka fajna sprawa ale fotel ustawiasz wsumie raz na ruski rok.

A skora to skora szczegolnie choruje na polaczenie alkantary z skora. A kanapa tyl materialowa seryjnie jest lipna. Wiec manual mi tam nie przeszkadza. NIe korzystam prawie elektryki tyle co grzanie ew ustawie fotel pod siebie a pasazerowie z przodu w ogole nie ogarniaja 3 knefli:). Ludzie sa nauczeni do wajh

Opublikowano

Szyny są takie same, właśnie montuję fotele w pełnej elektryce, zamiast tych z elektrycznymi lędźwiami. Kostek też nie będziesz musiał przerabiać, chodzi mi bardziej o sterowanie pamięcią foteli, że jak zakładasz pamięć to musisz kodować, to teraz demontując fotele z pamięcią będziesz musiał kodować na zwykłe.

Kolego a jakie masz siedzenia w tej elektryce- sporty czy naleśniki?? Chciałbyś je sprzedać??

Opublikowano
  • Autor

Sporty z pakietem swiatlo i wysuwa sie pod nogi jeszcze ten element. Oraz tyl podlokietnik z apteczka i pakietem "mcdonald"

A boczki 4x elektryka i maskownice bose.

---------- Post dopisany at 14:47 ---------- Poprzedni post napisany at 14:45 ----------

tzn uwazam ze to sporty sa bo sa takie lekkie kubelki i duzo ciekawiej wygladaja niz zwykle.

---------- Post dopisany at 14:55 ---------- Poprzedni post napisany at 14:47 ----------

A fotele na 100% beda do sprzedania tylko ogarne temat przekladki kanapy tylnej z a6 bo fotele podobno plug and play i dokompletuje boczki skora pod 4x elektryke i bede przekladal wszystko. Moze nawet sie ktos znajdzie z takimi: FOTEL FOTELE KANAPA AUDI A6 C6 S6 S-LINE AVANT (3972858002) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

siedzeniami i bedzie chetny na wymiane.

Opublikowano

te są ładne, ale za tą kasę to za 200 zł więcej z elektryką poszukaj, bo z A6 jest tego masę na allegro, tu masz pierwsze jakie znalazłem ALKANTARA FOTELE BOCZKI SKÓRA A6 C6 ALLROAD KOMBI (3970719895) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. , te chyba też są w elektryce KANAPA FOTELE KOMPLET AUDI A6 C6 S-LINE S LINE (4011584755) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

---------- Post dopisany at 18:30 ---------- Poprzedni post napisany at 18:27 ----------

Sporty z pakietem swiatlo i wysuwa sie pod nogi jeszcze ten element. Oraz tyl podlokietnik z apteczka i pakietem "mcdonald"

A boczki 4x elektryka i maskownice bose.

---------- Post dopisany at 14:47 ---------- Poprzedni post napisany at 14:45 ----------

tzn uwazam ze to sporty sa bo sa takie lekkie kubelki i duzo ciekawiej wygladaja niz zwykle.

---------- Post dopisany at 14:55 ---------- Poprzedni post napisany at 14:47 ----------

A fotele na 100% beda do sprzedania tylko ogarne temat przekladki kanapy tylnej z a6 bo fotele podobno plug and play i dokompletuje boczki skora pod 4x elektryke i bede przekladal wszystko. Moze nawet sie ktos znajdzie z takimi: FOTEL FOTELE KANAPA AUDI A6 C6 S6 S-LINE AVANT (3972858002) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

siedzeniami i bedzie chetny na wymiane.

To jak będziesz już po przekładce na skóry to daj znać to się dogadamy, jak akurat nie szukam skór, tylko welurów w pełnej elektryce- właśnie takich sportów co masz na sprzedaż. Mam owczarka niemieckiego i często go wożę na tylnej kanapie, więc szlag by mnie trafił jakby mi skóry pociął.

---------- Post dopisany at 18:31 ---------- Poprzedni post napisany at 18:30 ----------

tu masz kolejne w elektryce AUDI A6 C6 S-LINE KOMPLET FOTELI SKÓRZANYCH ELEKT (3977909614) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

a to są pierwsze lepsze z brzegu.

---------- Post dopisany at 18:33 ---------- Poprzedni post napisany at 18:31 ----------

audi A6 C6 kombi fotele skórzane S-line elektryka (3931347179) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano
  • Autor

Ten temat jest dosc ciekawy:

AUDI A6 C6 S-LINE KOMPLET FOTELI SKÓRZANYCH ELEKT (3977909614) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

czy ktos sie orientuje czy te kostki podejdza p&p? I stawiam ze boczki z a6 nie pasuja do a4 bo gabarytowo auto jest wieksze i drzwi raczej tez.

Opublikowano

kostki przednich foteli są P&P, badałem ten temat, a tym bardziej jak masz już fotele w elektryce :wink:

Opublikowano
  • Autor

Problem z tylnia kanapa jest taki ze musialbym swoja poniszczyc zeby stelaz i zaczepy przelozyc;/

Opublikowano

No niestety, chyba że znajdziesz jakąś kanapę za grosze z A4 i sobie stelaż przełożysz, sporo tego na allegro jest, może być zniszczona ważne żeby stelaż był ok.

Opublikowano
  • Autor

A znajdzie sie ktos ze slaska ktory robil taka przekladke? Chcialbym zobaczyc jak dokladniej wyglada ta modyfikacja kanapy i ogolnie pogadac co i jak.

Opublikowano

Chyba będzie ciężko, poszukaj tapicera samochodowego, on ogarnie temat, chyba że same pokrowce byś sobie przełożył.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przednie fotele pasują . Ale kostki trzeba przerabiac (nie pasują) . Tylna kanapa tez nie pasuje. Musisz z seryjnych foteli przełozyc stelaż lub obciąc mocowanie foteli (to od strony boczków) i skrócić o około 2cm.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

KOlego i jak z montażem siedzen z a6 c6 do b7 bo zamierzam też cos takiego zrobic w mojej b7 :)