Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jednomas z tarczą 240mm do Audi A4 B5 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tutaj trza by pewnie uderzyc do majstra od sprzegla czy posiada on odp okladzine.

Opublikowano

Nie tak hop z tym dobieraniem tarczy sprzęgła. Kit spoko, jeżeli mowa twardości pedała to nieco ciężej od zmęczonego docisku. Nie ma tragedii, spodziewałem się gorszego sprzęgła. 

Edytowane przez DaveDaveDave

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Przeczytałem cały ten temat i nadal nie wywnioskowalem czy komplet od 1z podejdzie pod 1.8t q czy trzeba robić tego customa o którego się tutaj głównie rozchodzi. Mam 180 w Serii, planuje jakiegoś chipa i na tym chyba zakończę Ktoś może rozwiać wątpliwości? 

Opublikowano

Skoro sztywne z 1z podejdzis to 1,8t 5 gang to i caly komplet podejdzie bo roznica w wysokosci obu zestawow jest ok 1mm

Opublikowano
W dniu 22.10.2017 o 18:51, wesz82 napisał:

Skoro sztywne z 1z podejdzis to 1,8t 5 gang to i caly komplet podejdzie bo roznica w wysokosci obu zestawow jest ok 1mm

A orientuje się ktoś jaką moc i moment da rade to przenieść? 

Opublikowano

W on spokojnie jak uklad sprawny przeniesie ok 230/430nm.

Opublikowano

Wsumie to jednak zdecydowałem się na sztywne koło od abk i sprzęgło od rs4 (taki zestaw był tu wcześniej wspomniany). Pytanie tylko czy to będzie pasować skoro ja mam skrzynie 5 a w rs4 była 6? 

Opublikowano

Kolego ale po co zapytam???

Jak nie masz co z kapusta robic oddaj dla ludzi co jej nie maja..Wszystko co jest z rsa kosztuje ujj poeniedzy.

Sluchaj zestaw ktory ja podalem smiga spokojnie uciagnie to co chcesz do siebie..

Niut w benie nie jest duzy tak jak to dzieje sie w klekocie.

Tak daja tarcze 240 mm(wszystkie 6 gang maja taki rozmiar).ale sztywne musi zostac przerobione pod new docisk czy to z ltka czy z czego tam co jest opisywane.

Cos ostatnio Tomek wspominal ze dal tarcze 240 do bexa na dm bez przerabiania i jest ok.Ale to on by musial to dokladnie opisac.

Opublikowano

No właśnie kpl. od rs-a kosztuje całe 150zl więcej niż seryjny od AJL-a więc nie jest to wielka różnica. Ze będę musiał przerobić zamach to wiem, chodziło mi tylko o to czy nie będzie problemu żeby to ze skrzynia połączyć. Rozumiem że od klekota da radę z chipem,  ale wolę już trochę dopłacić i zrobić mocniejsze jakby mnie jednak wena poniosła i modyfikowalbym dalej. To będzie to wkoncu współgrać z tym sprzęgłem od rs-a i zamachem od ABK czy nie? 

Edytowane przez Ogryzek

Opublikowano

Nie odpowiem Ci bo nie mam tego wsadzonego:mellow:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jest ktoś wstanie napisać ile waży ten jednomas od Audi 80? Bo kupiłem od 1z i waży jakieś 8.4kg więc w porównaniu z 12kg dwumasem trochę mało 

Opublikowano

No na tym to polega sztywne jest lzejsze od dm...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Próbowałem zebrać zalecane tu cześć i powiem Panowie że jest problem. Szczególnie jeżeli chodzi o docisk od s2 bo podobno nie jest już produkowany.

Znalzlem na stronie: http://sprawdz.auto.pl/modyfikacje-1-8t/ 

taka propozycje:

• jednomas z audi 80 i docisk tarczą z r5 240mm

Tylko czy orientuje się ktoś co autor miał na myśli pisząc r5? Chodzi o 2.5 tdi z Audi 100,  2.2t w Benz, 2.5 tdi od a6 c4 lub ltka czy moze jeszcze coś innego lub obojętnie co? 

Myślałem też nad całym zestawem od starego 4.2 v8; Sachs 3000 951 053 co sądzicie? 

Edytowane przez Ogryzek

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam Panów,

trochę odgrzebuję, ale z ciekawości:

jak ma się sprawa z Vkami z naszej grupy? Jest sens konwersji (Valeo) bez obaw o skrzynie/półosie (ponoć dosyć mocne i cherlawym 2.4 nie do zniszczenia) czy rozsądniej zostać przy serii? Czeka mnie wymiana w tym roku i sobie szukam powoli możliwości, na Valeo dostałem dobrą cenę (na dwumasę zresztą też do przełknięcia).  Jeśli pójdę w kit Valeo to nie skończy się to próbami samobójczymi po miesiącu użytkowania?

Pozdrawiam, Jacek. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

a jak zaloze cale sprzeglo od 2.5tdi do 1.8t i dodam ten dystans to to wydoli?

Opublikowano

a jak to przykręcisz do wału w 1.8?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Heja, skąd zamawialiście sam docisk z LT 2.8TDi ? dość ciężko teraz oddzielnie dostać :[

Opublikowano

Wal do tom77 lub dzik-a.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie, do jednomasy z Audi 80 2.0 ABK podejdzie mi bez przeróbek tarcza z dociskiem od 1.9tdi AWX 228mm? Jeżeli nie to co w miarę mocnego można wrzucić na ten jednomas bez modzenia go? 

Opublikowano

Witam założyłem sprzęgło na jedno masie na bazie koła z audi 80 i mam problem z działaniem rozrusznika po zapaleniu gdy wraca bendiks to czeszczy jak by był suchy nie smarowany na dwu masie tego nie był , moje pytanie czy muszę do tego inny będiks zastosować pacjent silnik BEX