Opublikowano 28 Lutego 201412 l Siema mam taki problem ostatnio zauwazylem ze dziwnie buja tylem (tak jak by guza ktoras opona miała) ale tylko buja od 0do 80km/h . zeby miała guza to by ciagle biła. czego to moze byc wina? ---------- Post dopisany at 15:03 ---------- Poprzedni post napisany at 15:02 ---------- moze opona nie wywazona? bo juz druga zime jezdze na tych samych oponach ---------- Post dopisany at 15:50 ---------- Poprzedni post napisany at 15:03 ---------- dodam jeszcze ze felgi stalowe sa nowe i napewno proste poniewaz sam autem jezdze to wiem.
Opublikowano 28 Lutego 201412 l Załóż tylne koła na przód i odwrotnie. Sprawdź gumy na belce i amortyzator.
Opublikowano 28 Lutego 201412 l A koła na wyważarce. Jak wszystko ok to do speca na kanał.posprawdza luzy.
Opublikowano 28 Lutego 201412 l Autor cały tył był robiony gumy na belce i amorki. Jutro zmienie koła na letnie to podskocze go wulkanizatora i sprawdze
Opublikowano 1 Marca 201412 l Zmienisz na letnie to już będziesz widział bez wulkanizatora czy to wina kół. Według mnie źle wyważone.
Opublikowano 1 Marca 201412 l zdejmiesz - obejrzyj cały bieżnik dookoła dokładnie, czy nie robi się go w którymś miejscu mniej ( choćby minimalnie .... zanikające lamele ), może to być początek końca którejś z opon ( zaczyna "siadać" siatka ) ..... niedoważone koła tylne - pierwszy objaw to "mżący" - niewyraźny obraz w lusterku wstecznym wewnętrznym.
Opublikowano 2 Marca 201412 l Autor Wczoraj wleciały letnie gumy i juz tak nie buja widocznie wina opon , ogladałem je dokładnie i nie widac guza ,bieznik maja 7mm i to 3 lata jezdzone przezemmnie. widocznie trzeba je wywazyc i sie okaze . bo całe lato lezały opona na oponie i tak 4 sztuki
Opublikowano 2 Marca 201412 l przepraszam że w zapytam w tym temacie ale zmieniłem na letnie 16 i zauważyłem minimalne ściąganie na prawą stronę czy to wina wyważenia. przy ostrym hamowaniu auto hamuje prosto
Opublikowano 3 Marca 201412 l Autor nie przepraszaj bo te forum po to jest aby pomagac i mozna wbijac. a sprawdzałes cisnienie w oponach ? ---------- Post dopisany 03-03-2014 at 08:01 ---------- Poprzedni post napisany 02-03-2014 at 10:01 ---------- Panowie a moze to nie wina opon i wywazenia tylko pierscienia centrujacego bo felgi mam nowe od mercedesa kupiłem po atrakcujnej cenie 30zł za sztuke i do nich kupiłem pierscienie zielone moze to oni tak bija ??bo akurat z tyłu miałem trudnosci z odkreceniem szpilek az sie zdziwiłem bo nigdy to sie nie zdarzyło
Opublikowano 3 Marca 201412 l zauważyłem minimalne ściąganie na prawą stronę czy to wina wyważenia. Wyważanie na to nie pomoże .Prędzej zamiana kół z jednej strony auta na drugą.
Opublikowano 3 Marca 201412 l zauważyłem minimalne ściąganie na prawą stronę czy to wina wyważenia. Wyważanie na to nie pomoże .Prędzej zamiana kół z jednej strony auta na drugą. ok dzięki za pomoc jednak pomogło ta zmiana kół stronami teraz jest ok