Czarli Opublikowano 1 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Witam. Stałem na orlenie bo czekałem az zwolni sie miejsce na myjni. podjechałem nie gasiłem silnika. stałem moze z 3-4 min i nagle silnik sam zgasł ponowne uruchomienie dość dziwnie wyglądało, otóż: ( zawsze silnik pali od strzała) a dzis z jakies ponad 5 sekund krecenia rozrusznikiem, obroty wzrastały powoli, wkoncu załapał na 500obr/min, szarpał, z poczatku zero reakcji na gaz, po kilku sekundach załapał gaz, ale słabo sie wkrecał na obroty i max do 4tys obr/min sie wkrecał. potem go zgasiłem, odpalilem ponownie i wszystko juz było normalnie. A4 mam z rok przebieg 200 000km. silnik 1.6 ALZ (nie zagazowany). Czy ktos z was wie co sie stało??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek70 Opublikowano 1 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Możliwe że trzeba wyczyścić i zaadaptować przepustnice. Dla pewności sprawdź jeszcze błędy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidGno Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Przepustnica i lambda przed katem do sprawdzenia - przerabiałem to w A3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undek Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Kolego, miałem kiedyś podobny problem. Silnik gasł w niewyjaśnionych okolicznościach na biegu jałowym. Problemu z pierwszym odpaleniem po zgaśnieciu. U mnie winny był czujnik położenia wału. Wymiana rozwiązała problem. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yreib Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Czujnik położenia wałka rozrządu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi