derantis Opublikowano 1 Marca 2014 Opublikowano 1 Marca 2014 Witam.Moj problem wygląda nastepująco autko ma taki kaprys ,ze raz odpala dobrze od kopa na zimnym ,a raz musze krecic nim z 5 sek. na zimnym i tak samo na ciepłym silniku najgorsze jest to ,ze nie dzieje sie to za kazdym razem lecz losowo jednego dnia jest ok a drugiego 2 lub 3 razy przytrafi mi sie takie cos.Zauwarzyłem ze jak przekrece zaplon z 4 lub 5 razy to zapali nie wiem czego sie złapac...podejrzewam pompe paliwa w baku ale prosze o porade,a pompki mam w wartościach od 0,15 do 0,31 wymienione uszczelniacze sprawdzone aku. Prosze o poradę thx
marekg Opublikowano 1 Marca 2014 Opublikowano 1 Marca 2014 a ja na początek proponuję popróbować zapalania na włączonych światłach.
derantis Opublikowano 1 Marca 2014 Autor Opublikowano 1 Marca 2014 No własnie probowałem ale tylko pary razy i zawsze było git, a wytłumaczy mi ktos jaki ma zwiazek świateł z odpalaniem... dzis byłem u mechanika sprawdził vag i bez błedów ciezko było sie czegos złapac ale na jego oko pompka paliwa w baku ...ale mysle ze w czasie jazdy by cos przerywało .. prosze o porade fachmanów od audiczek ...
marekg Opublikowano 1 Marca 2014 Opublikowano 1 Marca 2014 no to próbuj dalej. Jeśli będzie na załączonych światłach odpalać prawidłowo to znaczy, że masz włącznik do wymiany bądź naprawy. Związku jednego z drugim nikt ci tutaj nie wytłumaczy, bo nikt tego chyba nie ogarnia. Prawdopodobnie zwalony włącznik sieje jakieś zakłócenia i jest problem z odpaleniem. Generalnie ten problem już jest dość rozpoznany i kończy się na wymianie włącznika. Jeżeli jeszcze trochę popróbujesz i będzie dobrze palić to wiesz już co masz robić. Mechanik ci nic nie znajdzie, u mnie też kiedyś niejeden próbował aż w końcu podpowiedziałem w serwisie ten myk ze światłami i po wymianie włącznika wszystko było dobrze. Do dzisiaj jak przyjeżdżam na przegląd to pytają czy to ten samochód co bez świateł nie palił...
Duch^ Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 Pompka w zbiorniku mało ma do odpalania 1.9 tdi szybciej bym spojrzał w kierunku vacum z wyciekami i też zależy jak parkujesz auto czy pod górkę czy z górki albo zawsze na równo.. ale tak jak koledzy piszą jak odpala dobrze na zapalonych światłach to wymień włącznik i powinno być ok:wink:
derantis Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Opublikowano 2 Marca 2014 dzieki wielkie. bede probował odpalac na swiatłach.Ciekawy myk z tymi swiatłami ,a powiedzie czy moge włanczac tylko pozycje??czy musze xenony odpalac?/
derantis Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Opublikowano 16 Marca 2014 dzieki ---------- Post dopisany 16-03-2014 at 19:37 ---------- Poprzedni post napisany 02-03-2014 at 12:15 ---------- Jednak marekg miałes racje ani razu nie miałem problemu z odpaleniem.Jednak cos jest z włoncznikiem świateł .... tylko mogłby ktoś wytłumaczyc zwiazek światła a ciezkie odpalanie??? a i czy lepiej kupic nowy z ASO czy moze byc jakis z allegro??
Rekomendowane odpowiedzi