Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Temat odnośnie kół do Audi A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Aligatorek96 napisał:

a opona 235/45 17" felga tak jak u kolegi wyżej 5 ramion et28 wejdzie na zawieche 1BE? Bez otarc i czy dużo będzie miejsca? 

Wejdzie

Opublikowano

A masz może fote jak to wygląda przy takiej oponie ???? I powiedz mi bedzie cos wystawac lub cos trzec?

Opublikowano

Kilka postów wyżej ktoś wrzucał foto na tych felgach. Felga będzie ładnie wpasowana w budę i nawet nie trzeba będzie dystansów.

Ale ja bym raczej obstawał przy oponie 225/45. 235 na feldze 7.5j może wyglądać kiepsko - chyba że ktoś tak ma i jest ok. Wyprowadźcie mnie z błędu w razie w :)

Opublikowano
20 godzin temu, Aligatorek96 napisał:

A masz może fote jak to wygląda przy takiej oponie ???? I powiedz mi bedzie cos wystawac lub cos trzec?

Popiram kolegę @jolley bierz 225 dużo lepiej leży i wygląda. 

Opublikowano

Mam już roczne continentale 235.. teraz tylko chodzi o to żeby nigdzei nie tarlo i nie wystawalo na 1BE..

Opublikowano

Kumpel ma w b6 Avant te felgi z opona 235/45 i nie ociera. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, mam B7 3.0Tdi . Jakie opony polecacie na zimę do felg o rozmiarze 17 cali ?  A drugie pytanie mam odnośnie rozmiaru 18tek, bo mam felgi 18 8j ET35 opony na nich to 245/40 i przy kiepskiej drodze obcierają o nadkola, zdaje sobie sprawę że takie opony są za duże do b7, więc jakie najlepiej rozmiarowo opony wybrać do tych 18' ?

Opublikowano
2 godziny temu, sprite19 napisał:

Witam, mam B7 3.0Tdi . Jakie opony polecacie na zimę do felg o rozmiarze 17 cali ?  A drugie pytanie mam odnośnie rozmiaru 18tek, bo mam felgi 18 8j ET35 opony na nich to 245/40 i przy kiepskiej drodze obcierają o nadkola, zdaje sobie sprawę że takie opony są za duże do b7, więc jakie najlepiej rozmiarowo opony wybrać do tych 18' ?

225/40 lub 235/40 miałem jedne i drugie ,polecam 225 nie ściągają w koleinach

Opublikowano
W dniu 2.09.2019 o 15:04, sprite19 napisał:

Na 18' też miałem 225/40 i super sie jeździło także też polecam ten rozmiar.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie, mam aktualnie na zimę 215/55/16 - zgodnie z tym co na słupku.
Znalazłem w dobrej cenie 16 tki, prawdopodobnie z A6 C6 tyle, że w rozmiarze 225/55/16. Jeździ ktoś na takim rozmiarze w B7?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie moi drodzy ;)

Przymierzam się wreszcie do zmiany kół u siebie w aucie na sezon letni. I tutaj nasuwa się pytanie czy lepiej 18" czy 19". Aktualnie zawias to fabryczne s-line ale przed sezonem wpadnie gwint. Domyślam się że utraty komfortu nie ma aż tak dużej między 18 a 19. Bardziej chodzi mi o kwestie użytkowania 18 i 19 na drogach publicznych- czy jest duża różnica między tymi dwoma rozmiarami w pokonywaniu przeszkód na drodze typu krawężniki i progi zwalniające, dziury itp :)?

Czytałem już trochę opinii i tematów dotyczących innych modeli auta z innym zawieszeniem ale ciężko mi wyciągnąć jednoznaczne wnioski. Dlatego chciałem zapytać tutaj czy ktoś porusza się B7 z gwintem i mógłby opisać swoje odczucia lub porównać to do jazdy na 17 lub 18.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć!

Panowie szukam do siebie nowych kół na lato. Już mam upatrzone kilka modeli i teraz pojawia się pytanie:

Zawieszenie 1BE - gwintu nie planuję, jedynie co to zmianę talerzyków na te z B5.

Chciałbym kupić felgi o parametrach 19x8,5 ET30 - nie będzie wystawać?

Do tego opony 235/35 R19 - nie będzie mi tarło na pełnym obciążeniu lub przy nierównościach?

Obecnie mam felgi z A5 717x7,5 ET28 z oponami 235/45 R17 i przy pełnym obciążeniu na nierównościach mam przycierki...

Ewentualnie zastanawiam się na 18x8,5 ET30 lub 18x8,5 ET35...

Edytowane przez Skypl

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, mam b7 quattro 

pytanko czy felgi 19 et30 8.5 przod i 9.5 tyl na oponach 235/35 ale moge kupic inne, czy sie zmieszcza i czy mozna w quattro wstawiac 8.5 i 9.5 na raz.  zawieszenie sline

pozdrawiam

Edytowane przez daaaniel

Opublikowano

Cześć,

Szukam felg do mojej B7, zawieszenie seryjne 1BA. Mocno zastanawiam się nad OZ Superturismo GT 17" 8j ET35. Gubię się trochę w tych rozmiarach i chciałem się upewnić, czy takie felgi na pewno wejdą bez problemu. Rozmiar opon o jakich myślałem to 225/45. Wiecie jak to będzie wyglądało? Nie będzie miała za wysoko, z hektarem między nadkolem a oponą? Może jednak inna wielkość opon?

Dzięki ;)

Opublikowano
1 godzinę temu, mauser65 napisał:

Cześć,

Szukam felg do mojej B7, zawieszenie seryjne 1BA. Mocno zastanawiam się nad OZ Superturismo GT 17" 8j ET35. Gubię się trochę w tych rozmiarach i chciałem się upewnić, czy takie felgi na pewno wejdą bez problemu. Rozmiar opon o jakich myślałem to 225/45. Wiecie jak to będzie wyglądało? Nie będzie miała za wysoko, z hektarem między nadkolem a oponą? Może jednak inna wielkość opon?

Dzięki ;)

Pasować bedzie . Właściwy rozmiar to 225/40/18 / upewnij się na naklejce z ciśnieniem kół/ . Odległość miedzy oponą a nadkolem to sprawa zawieszenia .:hi:

Opublikowano

Ale on pisze o felach 17" 8J  ET35 więc nie wiem jak ma na nie założyć opony 18 calowe.

Edytowane przez Fido

Opublikowano
37 minut temu, dekiel 13 napisał:Właściwy rozmiar to 225/40/18 / upewnij się na naklejce z ciśnieniem kół/ .

Przy 17 nie powinny jednak być 225/45 lub 235/45? Te drugie wychodziły fabrycznie z 17 calowymi felgami z tego co wyczytałem na forum. Dzięki za odpowiedź!

Opublikowano

Ori rozmiar to 235/45  na feldze szerokości 7,5 cala

Opublikowano
2 minuty temu, Fido napisał:

Ale on pisze o felach 17" 8J  ET35

Pardąsik mój błąd. :doh:

Opublikowano

Przy 1BE to zastanowiłbym się nad zamiennikiem ori rozmiaru a mianowicie 215/50/17

Ja na takowych latem śmigam, tyle że mam zawiechę 1BE , fela 7,5" i ET 45

W galeri znajdź mój post, zobaczysz jak to wygląda.