Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana uszczelnień pompowtryskiwaczy w Audi A4 B6 1.9 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oki rozumiem :-) ale dziwi mnie ze bipy nie spadają do zera. Jak myślisz?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

BIP-y ( odchyłka czasu otwarcia zaworów pompowtrysków ) czyli wskazania w grupie 023 , ich prawidłowe wartości dla Twojego silnika mieszczą się w przedziale +/- 60 , wartości powyżej 100 oznaczają już duże problemy :P

Opublikowano

U mnie pokazało max 40 i to z tego co kojarzę na pierwszym, reszta miała lepiej :-)

Tylko koledze nie spodobało się że przy gazowaniu pokazywalo w grupie 018 128( a nie przy puszczeniu gazu). Dopiero przy spadaniu z obrotów dopiero na 4 i później na 0. No i że bipy powinny wracać do 0 a u mnie nie wracają.

Wiesz ogólnie to po zakupie auta zrobiłem dwumase w komplecie,no i założyłem zaworek zwrotny paliwa bo się cofalo ( silnik wyzej - na drugi dzień nie odpalal, silnik niżej - dopiero po dwóch dniach nie odpalal - tzn długo długo kręcił) zaworek pomógł że odpala i się nie cofa ale postawiłem na uszczelniania pompek bo podobno pompa była wymieniana). Czasem właśnie borykam się z delikatnym szarpaniem auta a głównie przy obrotach 1200-1300 i to poszarpuje cały czas. Na jałowym troszkę od czasu do czasu czyli co kilka sekund poszarpuje. Stąd moje poszukiwania przyczyn.

Opublikowano

Lekkie poszarpywanie, nierówna praca to też może być wytarty wałek rozrządu. Przeczytaj temat i podczas wymiany uszczelnień możesz od razu zweryfikować jego stan.

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/186316-dziwne-odbijanie-w-filtrze-powietrza-19-tdi-avb-avf-awx-bke/

Opublikowano

Wałek jest nieuszkodzony bo wymieniłem Popychacze i Panewki więc obejrzany był na stole.

Opublikowano

Wałek jest nieuszkodzony bo wymieniłem Popychacze i Panewki więc obejrzany był na stole.

A popychacze i panewki w jakim były stanie masz jakieś zdjęcia?

Opublikowano

Popychacze i Panewki były wizualnie nieuszkodzone. Prawdopodobnie któryś popychacz od środka był strzelony bo hałasował jakby na sucho pracował tzn jakby się słabo nabijal.wymieniłem na nowe z Panewkami, założyłem nowe broki wałków pompowtryskow bo wychodziły i jest spokój. Lecz te poszarpywania są.

Opublikowano

Ok, a gdzie kupowałeś nowe broki?

Sądziłem że nie występują osobno tylko z dźwigienkami.

Opublikowano

Dorobiłem na tokarce :-)

Opublikowano

A to zmienia postać rzeczy, chętnie bym kupił jak byś przypadkiem dorobił trochę więcej ;)

Opublikowano

Kup całe džwigięki z innego auta przed 2004 tam broki nie wylatają

Opublikowano

Dzięki za info nie wiedziałem o tym w czym się rożni konstrukcja przed 2004?

Sądziłem że to przypadłość wszystkich silników 1.9 PD ...

Opublikowano

Ja sie niespotkalem zeby wypadły broki z b6 albo b5 to tylko b7 przypadłość, zakładałem raz dżwigienki z ajm do bke ale dla pewności numery sprawdź. I swoje śruby regulacyjne pd załóż.ustawiać cie chyba niemusze uczyć? Do oporu i -180