kajro28 Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 Witam, kumpel ma problem w a3 1.8 agn 96r po odpaleniu silnik chodzi ok 4 sek i gaśnie bez znaczenia czy zimny czy ciepły. przy dodaniu gazu od razu się dusi i gaśnie. zaczął mu wariować na autostradzie przy ok 2,5 tyś obrotów - zamulił i po chwili miał mocne kopyto a później się dusił w przedziale 2-3 tys/obr. a teraz zdechł na dobre. jedyne co mu szwankowało to temp cieczy na liczniku - wskaźnik raz zmniejszał wartość raz podnosił...
jacek70 Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 Podpowiedz kumplowi aby sprawdził błędy.
andrzej_1970 Opublikowano 23 Marca 2014 Opublikowano 23 Marca 2014 Na wstępie to czujnik temperatury do wymiany i zobaczyć czy to nie immobilizer powoduje tak szybkie gaśnięcie silnika.
Kosa-00 Opublikowano 23 Marca 2014 Opublikowano 23 Marca 2014 mi tak wskaźnik latał jak zamontowałem zjebany termostat(nie od razu po jakimś czasie przecinał się) jak przyspieszałem do 140km/h to temperatura leciała w dół jak zwolniłem to wracało na 90C ale niech luknie ten czujnik temp
kajro28 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Już sie wyjaśniło... pompa paliwa nie dawała rady.. a z temperatura nadal ten problem.. po wymianie i sprawdzeniu przedowu powinno sie wyjasnic A mam jeszcze pytanko, bo chcialbym kupic sobie intrersejs Strona firmy ADAKO - oprogramowanie diagnostyczne VCDS? warto ???
Rekomendowane odpowiedzi