Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Felgi 17'' i 8J szerokości jaka opona ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaką najlepszą oponę założyć na 8 cali szerokości felgi ?? w tym momencie są łyse 215/45, czy iść w tym samym kierunku czy może 225/45 ? auto to A4 b5 no i będzie -40mm na przodzie więc jak dobrze to wkomponować z oponą aby nic nie tarło ani nie zaczepiało HELP !!

Opublikowano

jesli nie ma być naciągu to 225/45, to optymalny zamiennik 195/65/15, ale 215/45 też ujdzie.

u siebie mam 225/45 na 17x8 ET43 i nic nie przyciera ;)

Opublikowano
  • Autor

no ja mam et30 więc chyba też powinno być w najlepszym porządku nawet na 225 przynajmniej tak mi się wydaje bo zakładałem kiedyś 17'' 235/45 na 7,5j no i zaczepiało ;/ dlatego wolę się upewnić czy 225 jest ok ;]

Opublikowano

Custom rims, wheel tire packages for your ride - RIMSnTIRES.com , miałem 225/45/17 i 215/45/17(psuło wizerunek feli) - fela 8J ET 45 przy 1BE i było cacy, ogólnie ET 35-45 bezproblemowo. Teraz mam 8J17 ET 30 i jest na równo z błotnikiem i mam zagwozdkę co to naciągać - czy 205/50 czy 225/45 bez naciągu się zmieści....?

doczytałem Twojego 2 posta - - mierzyłem na sucho z ET 30, niestety przy -40 przytrze na bank...chyba że przy -40 jakiś negatyw się już robi :wink:, ja mam wyżej a mimo to ostrożnie chyba 215/45 albo 205/50 założę/

Opublikowano
  • Autor

hmmm no bo wlasnie chcę się poradzić bo nie wiem czy się opłaca -40 dawać, oj chyba się wstrzymam ze zmianą springów najpierw założe opony jak uda mi się odszukać coś 215 w dobrej cenie to bedzie 215 i -40 ale jak nie to pozostaje 225 i bez -40 jeśli mówisz że będzie tarło...

Opublikowano

kolego dlaczego nie użyjesz na początek jednej z opcji forum która jest do twojej dyspozycji, czyli opcji "szukaj"?

można sobie poczytać albo podłączyć się pod istniejący już temat, a nie od razu zakładać nowy wątek....

Opublikowano

wszsytko zalezy jakie masz et

Opublikowano

215/45 i 225/45 niestety wystaje przy tym ET, zostaje 205/50/17 i gleba - dziś mierzyłem na przodzie w Interholdzie w LSW (dzięki)

Opublikowano

witam. a jaka opone polecicie na 8 calowe 18 ? chodzi mi o to zeby naciagu nie bylo za szerokie . takie posrednie.

Opublikowano
witam. a jaka opone polecicie na 8 calowe 18 ? chodzi mi o to zeby naciagu nie bylo za szerokie . takie posrednie.

ja mam 225/40 18" /8" ET35 i nic nie obciera. zawias -35 .

---------- Post dopisany at 12:30 ---------- Poprzedni post napisany at 12:14 ----------

takie fotki znalazłem

DSC_0490.jpg

DSC_0491.jpg