Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie klocki i tarcze hamulcowe do Audi A4 B8?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widziałem ale ciut za dużo zachodu jak dla mnie. Daj znać co Ci z tego wyszło :)

Opublikowano
W dniu 22.09.2017 o 08:19, Grohu napisał:

Daje radę dzięki raz jeszcze za DSY i Brembo. Chociaż nadal twierdze, ze hamulce od S5 to padaka. Mam niecałe 300 koni w aucie ważącym 1500 kg -1600 kg. To już nawet nie chodzi o ten jeden tłok i siłę hamowania, a po prostu o wytrzymałość cieplną. Ja nie wiem jak to można było montować do S5 czy S4 skoro te auta tyle kosztowały. Wystarczy trochę polatać używając lewej nogi i naprawdę nie jakoś strasznie katując auto, a po prostu ciut szybciej pojeździć i zahamować 3-4 razy z powiedźmy 150-200 do 50-80 i jest zwalniacz zamiast hamulca :) Jest pewien patent z doprowadzeniem rurek za przednimi kratkami w zderzaku i skierowanie je na tarcze w celu schłodzenia podobno pomaga ale to już mi się nie chce bawić. Jak to mówią człowiek uczy się na błędach i dziś już bym drugi raz tego nie swapował, a szukał czegoś większego skoro i tak mam felgę 19 cali.

Zgadzam się z tym że Audi pożałowało hebli w S4 I S5:kwasny: taka moc i tylko jeden tłok to nie ma prawa dobrze się sprawować;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 22.09.2017 o 09:19, Grohu napisał:

Daje radę dzięki raz jeszcze za DSY i Brembo. Chociaż nadal twierdze, ze hamulce od S5 to padaka. Mam niecałe 300 koni w aucie ważącym 1500 kg -1600 kg. To już nawet nie chodzi o ten jeden tłok i siłę hamowania, a po prostu o wytrzymałość cieplną. Ja nie wiem jak to można było montować do S5 czy S4 skoro te auta tyle kosztowały. Wystarczy trochę polatać używając lewej nogi i naprawdę nie jakoś strasznie katując auto, a po prostu ciut szybciej pojeździć i zahamować 3-4 razy z powiedźmy 150-200 do 50-80 i jest zwalniacz zamiast hamulca :) Jest pewien patent z doprowadzeniem rurek za przednimi kratkami w zderzaku i skierowanie je na tarcze w celu schłodzenia podobno pomaga ale to już mi się nie chce bawić. Jak to mówią człowiek uczy się na błędach i dziś już bym drugi raz tego nie swapował, a szukał czegoś większego skoro i tak mam felgę 19 cali.

dokładnie, hebel s4/s5 na oryginalnych komponentach jeszcze do czegokolwiek się nadaje, na zamiennikach to już poprostu szit

z ciekawostek tarcza przód wielkościowo jak w s3 2.0tfsi, a b8 swoje waży...

nawiew na tarcze wiele nie pomaga, tak z doświadczenia, kumpel sobie wystrugał

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

WAWZZZ8K7BA161009 proszę was o pomoc jakie idą tarcze na przód średnica 2.0 tdi 143km quattro caga 2011r

Opublikowano
2 godziny temu, piolux1989 napisał:

WAWZZZ8K7BA161009 proszę was o pomoc jakie idą tarcze na przód średnica 2.0 tdi 143km quattro caga 2011r

314mm

rób SWAPa na 320mm

Opublikowano

Witam , panowie potrzebuje tarcze i klocki tył do audi s4 b8 2009 rok 

Opublikowano
Godzinę temu, grand116 napisał:

Witam , panowie potrzebuje tarcze i klocki tył do audi s4 b8 2009 rok 

mam

Opublikowano

Jaki to zestaw i cena?

Opublikowano
57 minut temu, grand116 napisał:

Jaki to zestaw i cena?

zadzwoń jutro

Opublikowano

ok

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, chcialem kupic do autka nowe tarcze i klocki na przod, zimmermany pokazuje mi 345mm a innych firm 320mm, czy jesli zaloze zimmermany to potrzeba jakies przerobki robic ze wzgledu na wieksza srednice? czy spokojnie sie zmieszcza?

https://www.onlinecarparts.co.uk/zimmermann-7689919.html

https://www.onlinecarparts.co.uk/zimmermann-1738393.html

Opublikowano
6 minut temu, shadow01 napisał:

Witam, chcialem kupic do autka nowe tarcze i klocki na przod, zimmermany pokazuje mi 345mm a innych firm 320mm, czy jesli zaloze zimmermany to potrzeba jakies przerobki robic ze wzgledu na wieksza srednice? czy spokojnie sie zmieszcza?

https://www.onlinecarparts.co.uk/zimmermann-7689919.html

https://www.onlinecarparts.co.uk/zimmermann-1738393.html

Kombinujesz ;) Podaj VIN auta.

Opublikowano
10 minut temu, Adam-Lewian napisał:

Kombinujesz ;) Podaj VIN auta.

WAUZZZ8K9DA152721

Opublikowano

314mm masz na przodzie ;)

Opublikowano

to dlaczego zimmermany pokazuje mi do tego modelu 345?

Opublikowano

Zimmermann jak i każdy inny katalog pokaże Ci 314, 320 oraz 345mm bo takie występowały w tych modelach a skąd producent tarcz/klocków ma wiedzieć co jest w konkretnym Twoim egzemplarzu ? :)

Opublikowano

Witajcie.

Czeka mnie wymiana klocków i chciałbym wymienić też tarcze ale nie wiem jakie dokładnie posiadam. VIN mojego autka WAUZZZ8K68A004743 

Jeśli można to doradźcie co założyć dobrego bez jakichś wielkich wydatków :)

Opublikowano
2 minuty temu, lukaniu83 napisał:

Witajcie.

Czeka mnie wymiana klocków i chciałbym wymienić też tarcze ale nie wiem jakie dokładnie posiadam. VIN mojego autka WAUZZZ8K68A004743 

Jeśli można to doradźcie co założyć dobrego bez jakichś wielkich wydatków :)

Tarcze Zimmermann, klocki Ferodo.

Przód masz 320mm, tył 300mm

Chcesz wymienić przód czy tył ?

Opublikowano
13 minut temu, Adam-Lewian napisał:

Tarcze Zimmermann, klocki Ferodo.

Przód masz 320mm, tył 300mm

Chcesz wymienić przód czy tył ?

teraz tylko przód  na wiosne tył bym zrobił i byłby komplet 

a tarcze gładkie perforowane czy jakie polecasz ?

Edytowane przez lukaniu83

Opublikowano

To zależy od stylu jazdy czyli Twoich potrzeb. Jeżeli pod względem skuteczności nie masz zastrzeżeń to standard. Jak wariujesz i brakuje hamulców to wersja Sport i warto pomyśleć o klockach Ferodo DS ale to już się robi wydatek nie mały.