kjan Opublikowano 23 Marca 2014 Opublikowano 23 Marca 2014 Witam wszystkich, mam nadzieję że w dobrym miejscu umieszczam posta, jak nie to proszę o instrukcje gdzie z tym się kierować. tak jak w przywitalni pisałem, od kilku dni jestem posiadaczem A4 (B7, BRB), w związku z tym chcę z nim dobrze wystartować, a wymienić rozrząd by się przydało (termin już mam ustalony). No i teraz co mam wybrać? Co doradzicie? Na szybko znalazłem coś takiego na alledrogo (czy coś z tego jest OK?, czy ceny są odpowiednie?) ROZRZĄD Z POMPĄ WODY AUDI A4 B6 B7 1.9 2.0 TDI ORG (4005188596) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. INA ROZRZĄD + POMPA AUDI A4 B7 1.9 TDI BKE BRB (4007414296) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ROZRZĄD + POMPA WODY AUDI A4 B7 1.9 TDI BKE BRB (4015081741) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ROZRZĄD KOMPLETNY SKF AUDI A4 8EC B7 1.9 TDI (4018703047) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. I jeszcze pytanie odnośnie temperatury silnika. Na trasie mi ładnie trzyma 90 stopni. Jak wjadę w miasto z trasy i stoję na światłach, zatrzymam się pod blokiem, to temperatura zaczyna mi spadać na jakieś 85 stopni. Czy to jest OK? Przyzwyczaiłem się w innych autach, że jak się ustabilizuje na 90 to tak trzyma. Z czym to może być ewentualnie związane? Z góry dzięki za pomoc.
cabanmat Opublikowano 23 Marca 2014 Opublikowano 23 Marca 2014 Do sprawdzenia czujnik temp i termo, ale raczej termostat.
Andrzej07 Opublikowano 23 Marca 2014 Opublikowano 23 Marca 2014 Zajrzyj do działu sprzedam , widziałem ktoś sprzedaje ori rozrządy chyba H4mm3R
kjan Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Opublikowano 23 Marca 2014 dzięki za odpowiedzi. Faktycznie zajrzałem do działu sprzedam i wysłałem wstępne zamówienie na komplet części (rozrząd, PK, filtry, etc.)
adadur Opublikowano 26 Marca 2014 Opublikowano 26 Marca 2014 A może tak ... jedz do ASO skody seata (audi nie koniecznie bo cena sporo wyższa) zapytaj o wymianę rozrządu - powinna wyjść 1500-1800 zł z kpl. elementów - czyli wszystko od rozrządu + elementy od paska wielokilnowego - wg twojego uznania zostaej tylko sprzęgiełko alternatora ... o klimie nie wspominam bo tego się nie rusza. Dostaniesz 2 letnią gwarancję na części + wpis w książkę serwisowa ale nie w miejscu przeglądów a na końcu książki. Kupując sam ori graty wyjdzie cię 900-1200zł - przy zamiennikach 500-1000 (zależnie jeszcze od tego co poza samym rozrządem chcesz zrobić) + robota mechaniowa, kupując samemu graty zapomnij o gwarancji ... podlicz zobacz co ma sens
kjan Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Opublikowano 26 Marca 2014 Już zakupiłem ori komplet rozrząd + PK z osprzętem + filtry i smary. Wszystko u kolegi z tego forum. Bardzo przyzwoicie wyszło. Mechanika mam swojego i mam duże zaufanie. Z kolei do ASO nie mam w ogóle zaufania. Mam znajomych, którzy pracowali w ASO i słyszałem co się tam dzieje. Sam używałem i obecnie używam samochody służbowe różnych marek i kilkakrotnie oddawałem je do ASO (kilku marek). Bez komentarza, bo szkoda słów. Osobiście jestem zdania że na zachodzie to tylko ASO (może dlatego, że mają inne podejście i generalnie nie ma nic innego dobrego poza ASO), ale w Polsce ASO to krzywda wyrządzona dla samochodu
adadur Opublikowano 30 Marca 2014 Opublikowano 30 Marca 2014 Nie przesadzaj wymiana rozrzadu w "sterylnych" warunkach aso to czysta przyjemnosc dla mechanika Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi