pioteros Opublikowano 24 Marca 2014 Opublikowano 24 Marca 2014 zachciało i się krótszego lewarka i skoku fizycznie wydaje mi się to możliwe, aby po prostu skrócić lewarek o 2-3cm, skrócić plastikową tulejke pod mieszkiem która naciska na wsteczny bieg o tyle samo, nagwintować i skręcić spowrotem ale czy może ktoś to zrobił i może potwierdzić moje domysły? co do gotowych zestawów, trochę jest lipa z dostępnością w PL z tym, kupe rozbierania, za chinczyka trzeba dać i tak minimum 200zł a za dobry firmowy ponad tysiąca za granicą, dlatego już wolałbym uzyskać ten sam efekt 15 minutami własnej pracy bez dodatkowych kosztów
konus Opublikowano 24 Marca 2014 Opublikowano 24 Marca 2014 potwierdzam twój pomysł. brzeszczot w łapę oraz narzynka do gwintów i jedziesz ;p tylko mieszka będzie za dużo
pioteros Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Opublikowano 24 Marca 2014 to git, kij z mieszkiem, jakoś go natłuszczy się i się może ułoży, a jutro biore się za cięcie ---------- Post dopisany at 18:40 ---------- Poprzedni post napisany at 18:36 ---------- konus a pamiętasz jaki to był gwint?
konus Opublikowano 24 Marca 2014 Opublikowano 24 Marca 2014 tylko problem jest ze wstecznym bo wtedy ten góry kołnierz od mieszka niekiedy przyblokuje się o ramkę mieszka przy wbijaniu. Kojarzy mi się że to było M12 ale nie pamiętam bo 4 lata wstecz to ciąłem
pioteros Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Opublikowano 24 Marca 2014 a dużo skracałeś? wymierzę sobie tak żeby nie waliło w czasie wciskania wstecznego o ramke
konus Opublikowano 24 Marca 2014 Opublikowano 24 Marca 2014 a dużo skracałeś? wymierzę sobie tak żeby nie waliło w czasie wciskania wstecznego o ramke Nie pamiętam ale kojarzy mi się że ori gwint cały ściąłem
fafnasty Opublikowano 24 Marca 2014 Opublikowano 24 Marca 2014 ja pod gałę z b6 sline musiałem 4cm uciąc i nadal koza ale zakupiłem ładny shortshofter i jak sie pogoda zrobi to zakładam [h=2][/h]
pioteros Opublikowano 27 Marca 2014 Autor Opublikowano 27 Marca 2014 dzisiaj i ja uwaliłem sobie drążek, ściąłem na oko może ciut więcej jak był seryjny gwint, ale wpierw przegwintowałem całość jeszcze raz a potem uciąłem bo tak było by mi trudno zacząć samo gwintowanie na gładkim drążku, samo gwintowanie szło dosyć ciężko, nawet na ori gwincie jak poprawiałem ale poszło powolutku bez problemów efekty jestem mega zadowolony, wygląda bardzo zgrabnie, mieszek się nigdzie nie podwija, wygląda jak ori, i w działaniu też jest różnica na plus - polecam każdemu dzięki konus za rady!
Rekomendowane odpowiedzi