Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zmiana tylnej popielniczk tunelu środkowegoi na gniazdo 12V

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak w temacie chciałbym zmienic z tyłu popielniczke na gniazdo 12V czy jest jakaś część która można ładnie tam wsadzić zamiast popielniczki by ładnie pasowała? domyślam się że trzeba dołożyć tez wiązkę kabli.

Jeśli są taka możliwość zmianay to proszę o podanie numerów części gdyby miał ktoś taki dostęp.

Opublikowano

Dlaczego chcesz popielniczkę likwidować, a części to raczej innej nie ma.Można kupić gnazdo zapalniczki i wywiercić otwór gdzieś w tunelu.Robiłem coś podobnego w A3.Gniazdo jeszcze ma gumową zatyczkę.Zamknięte jak nie potrzebne

Opublikowano

W aucie na pewno nie będzie palone. a dodatkowe gniazdo np pod cb czy tez ladowarke telefonu by sie przydało. dlatego tez chce zmienic no i ulamany jest zawias

Opublikowano

U mnie popielniczka służy za śmietniczkę na papierki:wink:

Pomyślę też u siebie nad tym gniazdem ale raczej w tunelu gdzieś z tyłu.

Przy wyjazdach w wakacje pewnie się przyda dla dzieci z tyłu

Gniazdo np takie:

gniazdo-zapalniczki-12v_1157.jpg

Opublikowano

Ja zamontowałem dodatkowe gniazdo zapalniczki w części pod popielniczką tylną, idealnie tam wchodzi, do tego masz niedaleko do podłączenia do głównej zapalniczki. Popielniczkę zostaw jak jest.

Opublikowano

w bagażniku mam fajne i ładne eleganckie gniazdo. Coś takiego bym zamontował. ktoś może podać numer częsci? myslicie że bedzie to pasowało? nie obejdzie sie penwie bez wycinani, wiązke poprowadzić od zapalniczki? Na tym samym kablu prowadzić wiązke?