pandamix Opublikowano 27 Marca 2014 Opublikowano 27 Marca 2014 Witam,mam gwint od b6 przód i chce założyć do b5 swojego które wahacze są inne?i co może jeszcze stać na przeszkodzie?
pioteros Opublikowano 27 Marca 2014 Opublikowano 27 Marca 2014 wahacz akurat nie ma tu nic do rzeczy bo sama tuleja dolnego prostego wahacza do ktorego mocowany jest amor u dolu jest raczej taka sama, nie wiem jak z górą, być może jak zostawisz wszystko prócz amorków i spreżyn z b6 to jakoś podpasi
krzysiek23 Opublikowano 27 Marca 2014 Opublikowano 27 Marca 2014 wahacz akurat nie ma tu nic do rzeczy bo sama tuleja dolnego prostego wahacza do ktorego mocowany jest amor u dolu jest raczej taka sama, nie wiem jak z górą, być może jak zostawisz wszystko prócz amorków i spreżyn z b6 to jakoś podpasi z tego co pamietam to sa inne bo ja zakladalem amor z b5 na wachacz b6 to musialem podkladki z obu stron dawac,tam jest sworzen inny i delikatnie w b5 ta tuleja mocujaca amor jest grubsza
pandamix Opublikowano 27 Marca 2014 Autor Opublikowano 27 Marca 2014 Czyli dolne mocowanie te widełki się różnią, czyli wychodzi na to ze jest różnica w jednym wahaczu tak?
pioteros Opublikowano 27 Marca 2014 Opublikowano 27 Marca 2014 jest ale także ze względu na sworzeń, w b5 masz duzy sworzeń i wchodzi w gołe oko zwrotnicy w b6 sworzeń jest mały, i dlatego jest inne gniazdo na niego w zwrotnicy
pandamix Opublikowano 27 Marca 2014 Autor Opublikowano 27 Marca 2014 teraz czaje, myślałem ze to zostawili bez zmian, to jednak trzeba będzie kilka wahaczy zmienić, a tutaj pojawia się pytanie czy lepiej szukać gwintu do b5 na przód czy kombinować
fafnasty Opublikowano 27 Marca 2014 Opublikowano 27 Marca 2014 na pewno lepiej sprzedac gwinta z b6 i kupić pod b5 ps. jaki masz ten gwint z b6?
pandamix Opublikowano 27 Marca 2014 Autor Opublikowano 27 Marca 2014 Znajomy ma na sprzedaż, h&r, szukam czegoś dośc komfortowego żeby plomby nie pogubić, teraz mam amory od 1be i springi Weiteca ale wraz jest jak dla mnie za wysoko
pioteros Opublikowano 27 Marca 2014 Opublikowano 27 Marca 2014 spokojnie sprzedasz tego z b6 i kupisz coś sensownego do b5 za tą samą kase
Rekomendowane odpowiedzi