Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Proszę o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o analizę logów. A4 B5 1.9tdi AFN

Objawy - auto mułowate, ciężko wkręca się powyżej 3k rpm

Log (0 - n/a)

Log (1 - 000,003,004)

Log (2 - 003)

Log (3 - 014,018,023)

Log (4 - 000,001,003)

Log (5 - 008,010,011)

Log (6 - 000)

Log (7 - 004,007,013)

Dzięki :hi:

Opublikowano

Przepływka szrot,mierzy nic....Na początek zajrzyj do filtra powietrza,jak stary wymień,spróbuj przeczyścić przepływke jak nie pomoże wymiana

Opublikowano

tez mialem podejrzenie przeplywki i wyjalem przeplywke, zrobilem rundke i wlasnie nie ma zadnej roznicy w dynamice, bez i z jest tak samo, a przeplywka jest czysciutka (ori pierburg), moze elektronika padla?

filtr jutro sprawdze, jesli ktos ma jeszcze jakies sugestie to pisac :wink:

---------- Post dopisany 31-03-2014 at 22:57 ---------- Poprzedni post napisany 27-03-2014 at 20:22 ----------

w weekend zajrzałem do filtra i byl mocno zasyfiony, wymienilem na nowy ale nie ma zadnej poprawy :confused4:

wiec to bedzie wina przeplywki czy moze byc to jeszcze cos innego?

Opublikowano
tez mialem podejrzenie przeplywki i wyjalem przeplywke, zrobilem rundke i wlasnie nie ma zadnej roznicy w dynamice, bez i z jest tak samo, a przeplywka jest czysciutka (ori pierburg), moze elektronika padla?

filtr jutro sprawdze, jesli ktos ma jeszcze jakies sugestie to pisac :wink:

---------- Post dopisany 31-03-2014 at 22:57 ---------- Poprzedni post napisany 27-03-2014 at 20:22 ----------

w weekend zajrzałem do filtra i byl mocno zasyfiony, wymienilem na nowy ale nie ma zadnej poprawy :confused4:

wiec to bedzie wina przeplywki czy moze byc to jeszcze cos innego?

Jakieś błędy ze sterownika silnika są?

Opublikowano

żadnych błędów nie ma, czyściutko

Opublikowano
żadnych błędów nie ma, czyściutko

To wymień przepływke...

Opublikowano

wolałbym miec pewnosc ze to wina przeplywki :wink:

bo z takim podejsciem to moge wymienic pół silnika az wreszcie kiedys moze natrafie na to co jest uszkodzone, metoda prob i bledow mnie nie satysfakcjonuje bo mnie na to nie stac. Sama przeplywka to koszt ~500zl, nie chce wywalic pol tysiaka w bloto, a kto wie ile jeszcze pozniej stowek by tak poszlo.

Czy widac EWIDENTNIE w logach ze "Przepływka szrot" ?

---------- Post dopisany at 00:32 ---------- Poprzedni post napisany at 00:30 ----------

a i jeszcze jedno, jak jest cieplej na dworze to po kilku 'butach' auto kompletnie traci moc, zachowuje sie jakby mialo 50KM

Opublikowano
bo z takim podejsciem to moge wymienic pół silnika
...z jakim?
moze natrafie na to co jest uszkodzone
to nie szukaj pomocy na forum,tylko jedż do mechanika...

Ja napisałem o swoich podejrzeniach,powiem Ci że ciężko jest naprawiać auto przez internet.

Sama przeplywka to koszt ~500zl, nie chce wywalic pol tysiaka w bloto, a kto wie ile jeszcze pozniej stowek by tak poszlo.

Podjedż na spot w swoim regionie a napewno ktoś użyczy Ci przepływki do testów...

Opublikowano

Zapytam jeszcze raz - czy w logach ewidentnie widac ze "przeplywka szrot" ?

A co do spotow - tak sie sklada ze jestem na nich prawie co tydzien i niestety nikt nie ma takiej przeplywki jak ja (sa dwa rodzaje wtyczek w tych przeplywkach, ja mam nie dosc ze rzadziej spotykana to jeszcze drozsza). Gdybym mial od kogo podmienic to zrobilbym to przed zalozeniem tematu na forum.

Mechanicy - nie rozsmieszaj mnie... odwiedzilem juz kilku (nie z tym problemem) i zawsze naprawiali auto metoda prob i bledow, albo trafia albo nie, i tak klient zaplaci.

Tak wiec koncem koncow mam nadzieje, ze ktos kompetentny bedzie mi w stanie odpowiedziec czy rzeczywiscie w logach widac ze przeplywka jest na smietnik. :)

---------- Post dopisany at 12:03 ---------- Poprzedni post napisany at 11:42 ----------

I czy przeplywka tez jest odpowiedzialna za to ze gdy jest cieplej na dworze to auto traci moc po kilku 'przycisnieciach' ?