Paweł1000.94 Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 Siemka a o to i moja a4 b5 1.8t końcówka 97r przebieg 272 tyś wyciąga 220 km/h i więcej jak na razie nie da rady samochód kupiłem ponad rok temu ale ostatnio postanowiłem się troszkę bardziej za niego wziąć Wyposażenie : - 2x el szyby - klimatronik - kierownica s-line - instalacja lpg - Felgi 17" na razie wymieniłem i zrobiłem w niej : - radio JVC KD-R641 + tuba JVC Dravn 1200 W + wzmacniacz Crunch 1000.4 - dolne listwy na drzwiach - Regeneracja turbosprężarki - filtry oleje klocki to to na bieżąco - zacisk z tyłu tuleje na belce + amortyzatory - gdy kupiłem był gwint teraz są ori amortyzatory + twardsze i niższe sprężyny - był MBC ale wruciłem do N97 - nowy Akumulator Centra Futura - poduszka silnika lewa Plany : - Pomalowanie błotnika (w 1 miejscu klar zszedł i jest taka plama 5x5 cm co mnie strasznie boli ) brewek oraz lusterka - przednie lampy na po liftowe - nagłośnienie w środku na hertz jeszcze dobrze się muszę zastanowić co dokładniej - przyciemnić szyby - czarna skórzana tapicerka + grzane d*py - licznik z fisem - czarna podsufitka - dodatkowe zegary od doładowania ciśnienia oleju i temp. spalin - dolt oraz przelot 2,5" - program (i zobaczymy co jeszcze będzie potrzebne aby było więcej KM) aktualne ambicje na nie co po nad 200 ps - 4 el szyby - gwintowane zawieszenie z regulacją twardości - Nawigacja - lepszy zestaw hamulców - zrobić baranka pod podwoziem bo stara powłoka się już można powiedzieć zużyła no i zobaczymy co jeszcze wymyślę ale na pewno jeszcze sporo modów będzie Aktualnie trwają prace nad silnikiem to znaczy : wszystko co robię przy samochodzie robię sam nie ufam mechanikom bo w sumie sam nim jestem ale dopiero po szkole więc lat praktyki jeszcze nie posiadam a wiedz aktualnie wymieniam w niej : - rozrząd kompletny (INA) pasek, rolki, napinacz, i pompa wody (Ruvila) - uszczelniacze wałków rozrządu i wału (Victor Reinz) - poduszka silnika od strony kierowcy (Febi) - napinacz paska klinowego (Febi) - paski klinowy, klimatyzacji (SKF) oraz pompa wspomagania (Bosch) - uszczelka kolektora ssącego (Victor Reinz) - Raczej skuszę się na polerowanie Kolektora ssącego - sprawdzenie alternatora i możliwa wymiana jego na nowy lub regeneracja - luz na kole pompy wspomagania z tym muszę się jeszcze zorientować co muszę zrobić - uszczelka chodniczki oleju - uszczelka pokrywy zaworów - czyszczenie całej komory silnika oraz silnika bo jest strasznie ubrudzona że tak powiem - wymiana wszystkich podciśnień na nowe silikonowe oraz podejrzanych wężyków od wody itp. - malowanie felg - wymiana wszystkich filtrów powietrza oraz oleju (UFI) - nowe płyny oraz oleje - sprawdzenie zabezpieczenie oraz zaizolowanie przewodów elektrycznych - sprawdzenie dolotu powietrza No i to na razie chyba wszystko co robię ze swoim samochodem na dzień dzisiejszy i w nadchodzących dniach Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś mi podpowiedział / poradził co mogę jeszcze zrobić z tym moim samochodzikiem przy takim " remoncie " ( co jeszcze wymienić lub sprawdzić żeby mieć spokój na dłuższy czas ) jak skończę wszystko zrobię ciekawsze zajęcia
czarny1202 Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 sprawdź odme i wywal katalizator reszte już chyba sa wypisałeś
Rekomendowane odpowiedzi