Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Świeci się lampka w środku po zamknięciu drzwi, alarm załącza się po zamknięciu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem ze swoją A4 B5 po lifcie. a mianowicie od jakiegoś tygodnia po zamknięciu auta zaczyna wyć alarm (alarm dokładany), ponadto po zamknięciu wszystkich drzwi nadal świeci się lampka centralna w środku auta.

Po podpięciu Vaga ukazały się oto takie błędy:

01366 - Opened Due to Crash Signal

35-00 - -

01365 - Lock/Unlock Switch: Interior

29-00 - Short to Ground

Wcześniej tych błędów nie było, Vaga podpinam minimum raz na kilka miesięcy w celu diagnostyki auta. Auto mam już kilka lat i nigdy nie miałem takiego błędu.

Ponadto zaobserwowałem że na fisie nie wyświetla się informacja odnośnie otwartych drzwi przednich pasażera.

Podejrzewam mikrowłącznik zamka, zdjąłem więc tapicerkę drzwi, poodpinałem wszystkie kostki, zluzowałem również ramkę drzwi, odkręciłem dwie śruby mocujące zamek do drzwi i dalej nie mam pojęcia co zrobić aby wyciągnąć ten zamek.

Proszę o dokładne porady co i jak powyciągać aby zamek wyszedł. Co jeszcze może być przyczyną mojej usterki?

Opublikowano

Kolego,zobacz w warsztacie,jest trochę lektury na ten temat.

Ale to pewnie mikrowłącznik.

Multimetrem możesz sprawdzic na kostce która wchodzi do zamka,najpierw zacznij od działu warsztat.

Opublikowano

Jak wyjąć zamek z tych drzwi? Odkręciłem tapicerkę drzwi, odkręciłem dwie śruby mocujące zamek na boku drzwi, poluzowałem ramę drzwi okręcając po bokach drzwi w sumie 4 śruby torx i dalej nie mam pojęcia jak się do niego dobrać aby go zdemontować

Opublikowano

Miałem podobny problem u siebie , okazało sie że uszkodzona była pompka centralnego zamka , proponuje podmienić pompkę i zobaczyć co będzie , szukaj pompki o tym samym numerze , może ktoś z forum z okolicy będzie miał taką pompkę

Opublikowano

Witam

Pompki centralnego zamka nie podejrzewam, ponieważ wszystkie drzwi po przekręceniu kluczyka w drzwiach jak i użyciu pilota od alarmu zamykają się.

Dzisiaj wymieniłem zamek w drzwiach również na oryginalny, lampka w środku auta już zapala się i gasi po otworzeniu drzwi, nadal pozostaje problem z brakiem pokazywania na fisie otwartych drzwi przednich prawych oraz nadal alarm załącza się po zamknięciu z pilota.

Proszę jeszcze o jakieś sugestie, zacząłem podejrzewać dokładany alarm, lecz nie mam jeszcze pomysłów jak go sprawdzić.

---------- Post dopisany 04-04-2014 at 12:31 ---------- Poprzedni post napisany 01-04-2014 at 20:31 ----------

Witam

Podmieniłem kolejny cały zamek w drzwiach przednich i nadal pozostał błąd

01366 - Opened Due to Crash Signal

35-00 - -

Nie chce mi się zbytnio wierzyć że w jednym i drugim zamku uszkodzone są styczniki.

Czy styczniki o których mowa występują w kostce do której podpina się kabel od zamka?

Jak wyglądają te styczniki? Nie wiem za bardzo już gdzie szukać przyczyny.