mariuszolek Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 (edytowane) Panowie, od dwóch tygodni, podczas przyspieszania (najbardziej słychać na 1 i 2 biegu) słyszę wycie z układu napędowego, odgłos charakterystyczny dla starszych aut. Nie są to z pewnością łożyska kół.Kiedy zrzucę na luz wycie ustaje wraz ze spadkiem obrotów, w momencie kiedy wrzucę bieg żeby zahamować silnikiem, wycie znowu powraca.Dzisiaj widziałem starszego (95-98r.) mercedesa, od którego słyszałem dokładnie ten sam dźwięk co u mnie, jednak pewnie przez zaniedbanie jakieś 10x mocniejszy.Silnik 2.4Napęd quattroSkrzynia manualMacie pomysł? Panowie, od dwóch tygodni, podczas przyspieszania (najbardziej słychać na 1 i 2 biegu) słyszę wycie z układu napędowego, odgłos charakterystyczny dla starszych aut. Nie są to z pewnością łożyska kół.Kiedy zrzucę na luz wycie ustaje wraz ze spadkiem obrotów, w momencie kiedy wrzucę bieg żeby zahamować silnikiem, wycie znowu powraca.Dzisiaj widziałem starszego (95-98r.) mercedesa, od którego słyszałem dokładnie ten sam dźwięk co u mnie, jednak pewnie przez zaniedbanie jakieś 10x mocniejszy.Silnik 2.4Napęd quattroSkrzynia manualMacie pomysł? Łożysko oporowe było przyczyną Edytowane 19 Lutego 2015 przez mariuszolek
Rekomendowane odpowiedzi