Boby Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam wszystkich klubowiczy i forumowiczy.Na forum zaglądam już od bardzo dawna. Poprzednie auto jakie posiadałem to Passat B5 FL 1.9 TDI 130.A4 szukałem ok 3-4 miesięcy i zawsze coś było nie tak. Ostatecznie stwierdziłem że lepiej będzie kupić coś delikatnie rozbitego niż po jakimś partaczu który zlepi wszystko na sztukę. Przeglądając wszystkie portale internetowe trafiłem no coś co mnie zainteresowało.Rok produkcji 2007, silnik to 2,0 TDI BRD Quattro w momencie zakupu przebieg 178 tyś. i trochę rozbita Szybki telefon do sprzedającego ustalenie szczegółów, sprawdzenie numeru VIN i decyzja o kupnie. Na dzień dzisiejszy jestem BARDZO zadowolony.Wyposażenie :- reflektory bixenonowe- moduł bluetooth + zestaw głośno mówiący,- kolorowy FIS- aluminiowe wykończenia wnętrza- 3 ramienna kierownica wielofunkcyjna- ogrzewanie przednich foteli + elektryczna regulacja podparcia odcinka lędźwiowego kręgosłupa- 4x el. szyby- domykanie i otwierania szyb z pilota- podgrzewane lusterka- czujnik parkowania tył- tempomat- pakiet chrom- pakiet oświetlenia wewnętrznego- gniazdko 12V w bagażniku- wewnętrzne lusterko fotochromatyczne, z czujnikiem zmierzchu i czujnikiem deszczu- światła dzienne DRLPlany na zmiany auta są jak zwykle:- hamulce 320 ( ZROBIONE )- przewody hamulcowe w oplocie firmy HEL ( ZROBIONE )- przedni zderzak s-line ( ZROBIONE )- listwy drzwiowe zewnętrzne S4 ( ZROBIONE )- daszek na tylną klapę ( CZEKA NA LAKIEROWANIE )- gwint bo zawieszenie 1BE to nie mój klimat ( ZROBIONE )- felgi 19" opony 235/35/19 ( ZROBIONE )- tylne boczki z roletami ( ZROBIONE )- wizyta w MRmotors 2014.11.13 202PS/427NMZnając siebie będę coś sukcesywnie dokładał A teraz fotki, pierwsze to moje poprzednie auto : Edytowane 14 Listopada 2014 przez Boby
jarfab0511 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 no ładne plany i zmiany gratulujemy zakupu i zycze bezawaryjnosci:) czekamy na zdj:)
Boby Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Tak wyglądała w dniu zakupu : Tak wygląda dziś : Wersja zimowa : Czekam na wasze opinie Pozdrawiam
salata Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Rok produkcji 2007, silnik to 2,0 TDI BRD Quattro.... to tak jak u mnie:thumbup1:
Boby Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Opublikowano 4 Maja 2014 Panowie mam pytanie odnośnie gwintu. Budżet jaki przewidziałem na zakup to ok 2,5 tyś. Co w tej cenie możecie polecić ? Za wszelkie informacje będę wdzięczny. ---------- Post dopisany at 00:24 ---------- Poprzedni post napisany at 22:31 ---------- Panowie opony dotarły Vredestein Ultrac Sessanta 235/35R19. Pytanie do was, w jaki kolor polakierowć felgi.
Świderbragga Opublikowano 13 Maja 2014 Opublikowano 13 Maja 2014 No to jak gwint do 2,5 to moze gwint AP ?
Boby Opublikowano 13 Maja 2014 Autor Opublikowano 13 Maja 2014 Raczej AP tylko kłopot w tym że na dzień dzisiejszy jest nie dostępne AP przekłada dostępność już miesiąc czasu .
Świderbragga Opublikowano 13 Maja 2014 Opublikowano 13 Maja 2014 No to moze cos innego? Zastanawiałeś sie nad czymś innym ?
Boby Opublikowano 14 Maja 2014 Autor Opublikowano 14 Maja 2014 Myślałem. Na tą chwile dostępny MTS którego nie chcę i KW które jest za drogie .
Świderbragga Opublikowano 14 Maja 2014 Opublikowano 14 Maja 2014 Aha. U siebie chce założyć zamiast gwintu koni sport na sprezynach H&R.
Boby Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2014 Panowie tak na szybko dziś założyłem gwint, 19" i listwy z S4 Czekam na wasze uwagi
camillotychy Opublikowano 9 Czerwca 2014 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zdecydowanie lepiej, pięknie się prezentuje ale kręć jeszcze w dół hehe i na jaki gwint się zdecydowałeś?
Świderbragga Opublikowano 9 Czerwca 2014 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Gratki. Bardzo ładny kolor felg no i trochę w dół bym dał. A kiedy mapa ?
Boby Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zdecydowanie lepiej, pięknie się prezentuje ale kręć jeszcze w dół hehe i na jaki gwint się zdecydowałeś? Gwint AP i powiem tak jeździ się za***iście w połączeniu z 19" ---------- Post dopisany at 11:37 ---------- Poprzedni post napisany at 11:01 ---------- Gratki. Bardzo ładny kolor felg no i trochę w dół bym dał. A kiedy mapa ? Wysokość na tą chwile bez zmian Co do map to jak zwykle kasa
Świderbragga Opublikowano 9 Czerwca 2014 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Kumam mam podobnie. Teraz zamówiłem zawiszenie do swojej i znów braknie kasy na mapę. A jak będziesz robił to z wycięciem dpfa ??
camillotychy Opublikowano 9 Czerwca 2014 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Nie wiem czy to kwestia dobrego gwintu, czy ogólnie naszych samochodów, ale jakby ktoś mnie do mojego wsadził z zamkniętymi oczami - to nie uwierzył bym że to jest na gwincie i 19".. Śmigam na Vogtlandzie i jest bajecznie Masz jeszcze jakieś nowe plany? Bo już prawie wszystko odhaczone na zrobione hehe
Boby Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2014 Nie wiem czy to kwestia dobrego gwintu, czy ogólnie naszych samochodów, ale jakby ktoś mnie do mojego wsadził z zamkniętymi oczami - to nie uwierzył bym że to jest na gwincie i 19".. Śmigam na Vogtlandzie i jest bajecznie Masz jeszcze jakieś nowe plany? Bo już prawie wszystko odhaczone na zrobione hehe Wpadają na dniach boczki z roletami, daszek na tylną szybę. Chodzą mi po głowie dystanse i pewnie coś jeszcze wymyślę
MAT1000 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Ładnie się prezentuje. Gwint super opcja, można ustawić autko równo według upodobań. Do pełni szczęścia, przydało by się zaciski odświeżyć kolorem (czarnym ) Wpadaj na jakieś spoty w Wwie, najbliższy 2speed i VagUnit.
Boby Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Opublikowano 12 Lipca 2014 Kumam mam podobnie. Teraz zamówiłem zawiszenie do swojej i znów braknie kasy na mapę. A jak będziesz robił to z wycięciem dpfa ?? Sam nie wiem. Na obecną chwile nic z dpf się nie dzieje. ---------- Post dopisany 13-07-2014 at 00:04 ---------- Poprzedni post napisany 12-07-2014 at 23:30 ---------- Pojawiły się rolety w tylnych drzwiach plus kilka aktualnych zdjęć. Czekają jeszcze dystanse przód 5mm, tył 10mm.
Rekomendowane odpowiedzi