Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRD] A4 B7 AVANT 2.0 tdi Quattro,19", gwint, wizyta u Rogala 202PS/427NM :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolego Pucek nie rób sie taki pro zachodni, to nie samochod 2 letni za 300 tys zeby od razu ze zderzakiem po ASO latac i historie dopisywac. Wymieni zderzak moze uda sie nawet w kolorze kupic, cos tam blacharz podprostuje i furka jak przed "liftem", a hajsu jeszcze kupe zostanie na rezanie. Oczywiscie od razu sprostuje ze czy auto za 30 czyza 300 tys dla kazdego moze miec inna wartosc w tym mentalna. Co mu z histori, przyjedxie Czesiek z Wladziem ogladac przed kupnem i od razu zbije cene ze walony, a czy w ASO naprawiany to nie koniecznie zaleta, tym bardziej ze umowy z roznymi Czesiami maja popodpisywane i roznie to w stodolach naprawiaja niekoniecznie dobrze, a napewno nie tanio. Ja mialem podobnie rozbite w mercedexie, zderzak z belka w kolorze kupilem za 330 blacharz wzial 600 za podprostowanie i spasowanie, a ubezpieczalnia wyplacila 3900 za szkode i 2500 za uszczerbek na zdrowiu, wiec policz co sie kalkuluje, brak auta 4 dni i troche kasy czy ASO i zastepcze na miesiac? Jeszce zeby chcieli chociaz zatankowac

Cieszę się że zarobiłeś, nie każdy ma takie szczęście, ja niestety nie mam czasu na zabawy z blacharzami i lakiernikami a znaleźć takiego który auto ogarnie w niby 4 dni to jak wygrana w lotka, nie mam drugiego auta a do pracy muszę dojeżdżać więc jak sam widzisz to nie takie łatwe, zresztą te 3900 zł które dostałeś to chyba po dwóch albo trzech odwołaniach bo niestety ale ubezpieczyciel woli grać w bambuko żeby dać jak najmniej, więc proszę Cię, zostaw sobie takie za***iste komentarze dla siebie, Kolega chciał rady to ją dostał, pozdrawiam

Czyli ty masz wylacznosc na dawanie tego typu komentarzy i sugerowanie ze ma auto oddac do ASO, a jak ktos sie nie zgadza z twoja wypowiedzia albo ma odmienne zdanie to swoje komentarze ma zostawic dla siebie?

Wierz w co chcesz ja tam wole wiedziec niz wierzyc. Daj maila na priv podesle ci kosztorys i sam sprawdzisz czy w tak krotkim czasie od zlozenia zawiadomienia do TU o zdarzeniu do momentu decyzji o przyznanej wysokosci odszkodowania byl czas na odwolania?

Opublikowano

Kolego Pucek nie rób sie taki pro zachodni, to nie samochod 2 letni za 300 tys zeby od razu ze zderzakiem po ASO latac i historie dopisywac. Wymieni zderzak moze uda sie nawet w kolorze kupic, cos tam blacharz podprostuje i furka jak przed "liftem", a hajsu jeszcze kupe zostanie na rezanie. Oczywiscie od razu sprostuje ze czy auto za 30 czyza 300 tys dla kazdego moze miec inna wartosc w tym mentalna. Co mu z histori, przyjedxie Czesiek z Wladziem ogladac przed kupnem i od razu zbije cene ze walony, a czy w ASO naprawiany to nie koniecznie zaleta, tym bardziej ze umowy z roznymi Czesiami maja popodpisywane i roznie to w stodolach naprawiaja niekoniecznie dobrze, a napewno nie tanio. Ja mialem podobnie rozbite w mercedexie, zderzak z belka w kolorze kupilem za 330 blacharz wzial 600 za podprostowanie i spasowanie, a ubezpieczalnia wyplacila 3900 za szkode i 2500 za uszczerbek na zdrowiu, wiec policz co sie kalkuluje, brak auta 4 dni i troche kasy czy ASO i zastepcze na miesiac? Jeszce zeby chcieli chociaz zatankowac

Cieszę się że zarobiłeś, nie każdy ma takie szczęście, ja niestety nie mam czasu na zabawy z blacharzami i lakiernikami a znaleźć takiego który auto ogarnie w niby 4 dni to jak wygrana w lotka, nie mam drugiego auta a do pracy muszę dojeżdżać więc jak sam widzisz to nie takie łatwe, zresztą te 3900 zł które dostałeś to chyba po dwóch albo trzech odwołaniach bo niestety ale ubezpieczyciel woli grać w bambuko żeby dać jak najmniej, więc proszę Cię, zostaw sobie takie za***iste komentarze dla siebie, Kolega chciał rady to ją dostał, pozdrawiam

Czyli ty masz wylacznosc na dawanie tego typu komentarzy i sugerowanie ze ma auto oddac do ASO, a jak ktos sie nie zgadza z twoja wypowiedzia albo ma odmienne zdanie to swoje komentarze ma zostawic dla siebie?

Wierz w co chcesz ja tam wole wiedziec niz wierzyc. Daj maila na priv podesle ci kosztorys i sam sprawdzisz czy w tak krotkim czasie od zlozenia zawiadomienia do TU o zdarzeniu do momentu decyzji o przyznanej wysokosci odszkodowania byl czas na odwolania?

Chłopie, trzepnij sobie bo Cię strasznie nosi :)

Nie obchodzą mnie Twoje życiowe niepowodzenia/powodzenia więc daruj to sobie.

Opublikowano
  • Autor

Szkoda autka. Ale na pewno wszystko wroci do normy. Mam pytanko odnosnie gwinta. Masz jakies problemy przy wyjezdzaniu na krawezniki, ewentuualnie "hopki". Nic nie łapie, obciera??? Pytam bo w moim poprzednim samochodzie(vw golf) po obnizeniu łapałem prawie o wszystko. :kox:

Dzięki za słowa otuchy :) Co do gwintu to nie mam problemu z podjechaniem pod krawężnik i przejechaniem przez hopy. A4 dużo jeździ też moja żona i daje rade. Po zmianie na gwint stwierdziała że dużo lepiej sie jeździ :)

Aż się prosi o dystans :wink:

Dawno założone :) Przód 5 mm tył 10 mm :wink:

Z tego co widać to sam ogarniesz sprawę a pewnie jeszcze coś $ zostanie na jakiegoś moda ;) auto śliczne i kolorek jak mój.

Ogarnę u siebie w robocie :)

Chłopie, trzepnij sobie bo Cię strasznie nosi :)

Nie obchodzą mnie Twoje życiowe niepowodzenia/powodzenia więc daruj to sobie.

Panowie wyluzujcie. :)

Opublikowano

No wiekszego chama i gbura na forum a4 jeszcze nie spotkalem niz pucek, a propo trzepania to dodatkowo schyl sie i rozpędź a ściana sama cię znajdzie.

Sorry Boby za OT, ale ciężko sie nie powstrzymac na takie prostackie odzywki pucka prosto z piaskownicy.

Opublikowano

No wiekszego chama i gbura na forum a4 jeszcze nie spotkalem niz pucek, a propo trzepania to dodatkowo schyl sie i rozpędź a ściana sama cię znajdzie.

Sorry Boby za OT, ale ciężko sie nie powstrzymac na takie prostackie odzywki pucka prosto z piaskownicy.

:wink:

Edytowane przez Pucek

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Auto już naprawione po stłuczce i czuje się dobrze. Dziś dotarłem na ul. Mineralną do Rogala :)

Auto fabrycznie wypluło 192PS i 380Nn :banan: po modyfikacji 202PS/427Nn :banan: Wieczorem wrzucę wykres.

zjqo5sog.jpg

cgmeipcm.jpg

Edytowane przez Boby

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Po widze u Rogala pewnie auto nie do poznania ;) ?!

Opublikowano
  • Autor

Po widze u Rogala pewnie auto nie do poznania ;) ?!

Zdecydowana różnica :)

Opublikowano

Fabrycznie 192 ? Czy już po jakimś programie była, gdzieś u kogoś przez kogoś ?

Moment ładny przyrost, teraz musi ciągnąć mocno budę :D

Opublikowano
  • Autor

Fabrycznie 192 ? Czy już po jakimś programie była, gdzieś u kogoś przez kogoś ?

Moment ładny przyrost, teraz musi ciągnąć mocno budę :D

Fabrycznie tyle było :) Też byłem zaskoczony.

Opublikowano

To ładny gratis.

Jak gwint się spisuje, dużo już przelatał u Ciebie ?

Opublikowano
  • Autor

To ładny gratis.

Jak gwint się spisuje, dużo już przelatał u Ciebie ?

Kilka koni więcej. Co do gwintu to zrobiłem około 15 tyś i naprawdę jestem zadowolony.

W sobotę muszę trochę unieść ją do góry bo po wypadzie weekendowym w okolice Kościeliska jest ciut za nisko.

coz8c693.jpg

Quattro to piękan sprawa :)

Edytowane przez Boby

Opublikowano

Ładny bonus z fabryki! Teraz jest się czym odpdychać :wink4:

Edytowane przez akjam

Opublikowano
  • Autor

Ładny bonus z fabryki! Teraz jest się czym odpdychać :wink4:

Odpycha się ładnie :) . Miałem okazję to sprawdzić ostatnio Warszawa - Kościelisko -Warszawa.

Opublikowano

Boby sprawdzał rogal ci wtryski przed programem . Jaki masz stan wtrysków kiedy były wymieniane, jaki przelot masz ? Sory że tak wypytuje ale chcę porównac z swoim. Wynik naprawdę zacny jak na ten motor bo seria była chyba najmocniejszą jaką widziałem i była w ogóle w Polsce. Ja 3 lata temu u rogala miałem 185 km i 380 nm w serii a po programie 206 km i 420 nm.

Edytowane przez klattaa

Opublikowano
  • Autor

Boby sprawdzał rogal ci wtryski przed programem . Jaki masz stan wtryskow kiedy były wymieniane, jaki przelot masz ? Sory że tak wypytuje ale chcem poruwnac z swoim. Wynik naprawdę zacny jak na ten motor bo seria była chyba najmocniejszą jaką widziałem i była wogóle w polsce. Ja 3 lata temu u rogala miałem 185 km i 380 nm w serii a po programie 206 km i 420 nm.

Napiszę tak. Jak kupowałem Audi rok temu to miało 176 tyś. W trakcie sprawdzania auta wyszło ze przy 160 tyś miała zmienione wtryski a przy niecałych 170 tyś został wymieniony silnik i turbo na NOWE.

W tej chwili silnik i Turbo mają przelot ok 30 tyś a wtryski w okolicach 40 tyś.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. Miło wiedzieć że nie jest się jednostkowym przypadkiem jeżeli chodzi o awarię tych silników. Ekstra ze masz nowy motor, wtryski i turbinę. Życzę bezawaryjnej jazdy i radości z auta.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odpowiedź. Miło wiedzieć że nie jest się jednostkowym przypadkiem jeżeli chodzi o awarię tych silników. Ekstra ze masz nowy motor, wtryski i turbinę. Życzę bezawaryjnej jazdy i radości z auta.

Dzięki wielkie. Życzę i ja bezawaryjności,

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

za***ista :)

Opublikowano

Bardzo fajne autko! A bonus z fabryki marzenie :) Każdy mod na duży plus! :hi: