Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

musze kupić laptop - wsazówki mile widziane :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. potrzebuje lapka, glownie do przegladania netu i ogladania filmow - do grania mam xkloca :wink: jaki procek, ile ramu zeby wszystko szybko chodzilo i np. filmy z YT w full hd sie nie przycinały? do tej pory miałem amd turion x2 i 4gb ramu i niestety sie muliło :kwasny: a moze to kwestia grafiki? jestem w tym zielony :decayed: jesli chodzi o procesory to co lepsze? bo tych intela jest chyba milion różnych.....intel dual core, celeron dual core, i3, i5, 2 rdzeniowe, 4 rdzeniowe, 8 watków, 4 wątki etc... można dostać kręciołka od tego wszystkiego :wink: cena max 2tysie, winda na pokładzie mile widziana

Opublikowano

Lenovo - IBM G580H i3-3110M/4GB/1000/DVD-RW/7HP64X GF710M - Notebook / Laptop 15,6" - Sklep komputerowy - X-KOM.PL

Obecnie z liczących się marek to Acer i Lenovo, ale Acer do 2k niestety aktualnie ma słabą ofertę... Jak nie ten to o podobnych parametrach szukaj ;) Mam Acera o identycznych parametrach to nawet pograć na tym można :D

Opublikowano

Od zawsze korzystam z ThinkPadów, najpierw IBM, teraz Lenovo. Moim zdaniem - bezkonkurencyjne

Opublikowano

Dell tylko cena

Myślałeś o używanym bo kolega Kanal w tym siedzi

Opublikowano

Nie przepłacaj za Della. Do potrzeb domowych tylko i wyłącznie Lenovo. Do 2000 spokojnie znajdziesz bardzo dobry sprzęt - ja przed świętami dorwałem z Win 8, dwoma dyskami, 1gb grafiką i prockiem i3 za 1500. Nie pamiętam.tylko, ile ramu, ale chyba 4. Bateria trzyma w nim ok. 5h przy przeglądaniu neta :wink:

Żadne DualCore. Szukaj minimum i3, bo na i5 może Ci zabraknąć funduszy, ale mogę się mylić, bo dawno cen nie sprawdzałem

Opublikowano
  • Autor

marka komputera nie jest dla mnie az tak wazna, czy to bedzie asus czy lenovo mi jest wszystko jedno :) wazne zeby srodek działał jak nalezy... a co myslicie o procesorach amd? bo kompy z tymi prockami sa wyraznie tansze....

Opublikowano
marka komputera nie jest dla mnie az tak wazna, czy to bedzie asus czy lenovo mi jest wszystko jedno :) wazne zeby srodek działał jak nalezy... a co myslicie o procesorach amd? bo kompy z tymi prockami sa wyraznie tansze....

AMD są tańsze, bo są mniej wydajne - przykładowo 2.2GHz AMD nie jest równoznaczne z 2.2GHz Intela. Poza tym, nie wiem, czy tak jest dalej, ale kiedyś Intel współpracował tylko z nVidią, a AMD z ATI Radeonem. Ja bym wolał grafikę nVidia to raz, a dwa - AMD bardziej się grzeje, no chyba, że w końcu to poprawili...

Opublikowano

Nie poprawili, AMD nadal ssie ;)

Marka ma znaczenie jak płacisz i jak się coś zwali ...

Dell wkłada to samo co Acer/ Lenowo a kasuje swój haracz za firmę...

Z Asusem miałem przeboje i próbowali ze mnie zrobić idiotę na serwisie, ale trochę źle trafili...

Serwis Lenovo - tu musiał bym sprawdzić czy w PL nie ma faktycznie porządnego serwisu- ale ostatnio jeden model pojechał aż do Niemiec na serwis :facepalm:, tylko nie jestem pewien czy to nie była wina sprzedawcy bo to nie ja kupowałem tylko znajomi.

Po za tym nie bierz z Win8 bo będziesz klął...

Opublikowano

Panowie nie wiem jak laptopy ale ja posiadam tableta z lenovo no i malo korzystam a juz 3 razy byl na gwarancji , raz w Bydgoszczy wrocil niby naprawiony ale oczywiscie nie , znow wyslalem to tym razem poszedl 2x do niemiec od strzalu bo nie bylo naprawione , wczoraj dostalem po 3 gwarancji i dopiero jest ok.. wiec nie wiem czy lenovo to dobry wybor.. wczesniej mialem raz gwarancje door 2 door lecz zmienili to i 2 razy musialem wysyslac na poczcie , na szczescie na ich koszt.. naprawa w niemczech w medionie.

Opublikowano

Czyli jednak miałem racje, że serwis Lenovo również ssie tak jak i Asusa... Nie dobrze bo fajne sprzęty sprzedawali...

Opublikowano
  • Autor
Opublikowano

Dell ma procesor AMD = nie warto.

Asus całkiem spoko, z tym ,że ja bym nie wziął z Win 8. Albo wziął i się go pozbył :decayed:

Opublikowano

Dlaczego AMD nie warto? Przeciez on chce lapka do neta i filmow, wiec po co placic wiecej za intela ?

Opublikowano

Nie wiem panowie.. nie wiem...

Ja powiem od siebie...

Kupiłem laptopa Lenovo i oddałem go do sklepu bo dla mnie to była hujnia nie z tej ziemi...

Wymieniłem na Toshibe i spoko, chodź moja starsza Toshiba jest lepiej wykonana.

Z Lenovo to podejrzewam, że tak jak koledzy piszą ThinkPady będą spoko.

Dell... hmmm wujo ma Della XPS Made in Poland i spoko... tylko kupił go jakieś 5 lat temu...

HP też bym nie polecał...

Reasumując... laptop to składak ... najlepiej to idź wybierz do sklepu który Ci się najbardziej widzi

Opublikowano

Jesli mozesz kupic uzywke i nie potrzebujesz f-vat to moge Ci polecic cos duzo tanszego na gwarancji:

Acer E1-571 - i3, 4GB, 320GB, HDMI, Win 8 - KPL. GW Zduńska Wola

Piszesz ze nie bedziesz gral wiec grafika zintegrowana Intela w zupelnosci Ci wystarczy. Na pewno filmy na YT w HD na pelnym ekranie pociagnie bez zadnego problemu. Ze wzgledu na niska awaryjnosc bralbym wlasnie cos z intela i3, i5 i ze zintegrowana grafika.

Od siebie moge dodac tyle ze troche tego sprzetu obrocilem i na prawde na Acera nie moge narzekac - bardzo malo informacji o awariach. Gorzej z HP oraz ASUSem (ale tylko w przypadku z dedykowanymi grafikami).

Gdybys byl zainteresowany takim Acerem lub podobnym uzywanym to pisz PW lub dzwon (numer tel w podpisie) - pomoge.

Opublikowano

Chociaż nie.... cofam wszystko co powiedziałem...

Teraz nie ma tak jak 20 lat temu że bierz Dell bo Dell jest za***isty..

Wszystko zależy od serii i modelu....

Przykładowo wczoraj mój ojciec przywiózł służbowego HP to ogólna jakość plastików itp. jest lepsza niż w mojej Toshibie....

Wszystko zależy od serii/modelu... bo możesz kupić HP igłe, a możesz kupić HP parcha...

Opublikowano

eMAGieIKa bo się grzeją i ogólnie są mało wydajne oraz mają słabe zarządzanie energią. Intele biorą mniej prądu, co się przekłada na czas pracy na baterii. Kilka kart z Youtubem wystarczy żeby procesor AMD miał za dużo do roboty ...

KANAL bardzo dobrze prawi, ten Acer jest złotym środkiem między ceną a wydajnością. Tylko do 2k nówki nie kupisz aktualnie, nie wiedzieć czemu. Acer się wycofuje z tańszych laptopów a moim zdaniem robili za***iste i budżetowe konfiguracje :kwasny:

Opublikowano
Chociaż nie.... cofam wszystko co powiedziałem...

Teraz nie ma tak jak 20 lat temu że bierz Dell bo Dell jest za***isty..

Wszystko zależy od serii i modelu....

Przykładowo wczoraj mój ojciec przywiózł służbowego HP to ogólna jakość plastików itp. jest lepsza niż w mojej Toshibie....

Wszystko zależy od serii/modelu... bo możesz kupić HP igłe, a możesz kupić HP parcha...

Z HP polecam serie Probook i Elitebook - tam wykonanie jest bdb... jesli komputer ma nie sluzyc do grania to z doswiadczenia polecam cos ze zintegrowana grafika - duzo mniej awaryjne.

I nie ma czegos takiego ze ten producent robi sprzet bardziej awaryjny, drugi mniej - nie ma reguly chociaz sa rozne rankingi itp itd. Po prostu im bardziej wydajny sprzet + bardziej eksploatowany w ciezkich warunkach tym wieksze ryzyko awarii.

Opublikowano

Mam fajnego probooka 4320s 13" na handel. Konfiguracja dowolna bo mam jakieś procki, ramy itp itd. Sam używam takiego do pracy tylko z dyskiem SSD i śmiga aż miło, a w pracy nie ma lekko ;-)

Chyba najładniejsza kolorystycznie seria:

hp-probook-4320s-intel-core-i3-i3-350m-3gb-320gb-13-3-dvd-rw-windows-7-home-premium-wd899ea_0_b.jpg

Opublikowano

polecam poszukać w sklepie x-kom

tak na szybko znalazłem: Acer E1-572 i5-4200U/8GB/500/DVD-RW - Notebook / Laptop 15,6" - Sklep komputerowy - X-KOM.PL

wydaje się być ciekawą propozycją a przez to że bez oprogramowania to 200-300 zł tańszy jest. soft wgra ci znajomy za 0,5l :grin:

z tego co widziałem to mają sklep w Wawie

tu masz jeszcze link do ich sklepu co tak wyszukałem na szybko 1900-2100 zł Notebooki / Laptopy 15,6" - Sklep komputerowy - X-KOM.PL

może znajdziesz coś dla siebie :wink: