VicVega Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Koledzy, borykam się z wadliwą instalacją elektryczną poduszki powietrznej (konkretnie zapalnik bocznej poduchy, strona kierowcy). Za pierwszym razem wystarczyło przeczyścić styki, psiknąć kontaktem, skasować błąd i kontrolka zniknęła. Niestety wróciła po 2 miesiącach i te same czynności już nie pomagają, postanowiłem więc wymienić kostkę. Doczytałem gdzieś na Forum żeby kupić zwykłą, dwupinową w elektronicznym i tak też zrobiłem, ale jak dobrałem się do starej okazało się, że do gniazdka dochodzą 3 kable, tylko na wtyczce są dwa. No i 3 styki, na co również nie zwróciłem uwagi. Umiem to wygrzebać, pociąć, polutować i poskładać, ale na elektronice tak średnio się znam dlatego proszę o pomoc - jak się do tego zabrać? jaką kostkę założyć? Z góry dziękuję i pozdrawiam!
jacek70 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Daj taką kostkę aby połączyć wszystkie przewody. Czyli jak masz trzy przewody to kostka 3-pin. a jak dwa to 2-pin i po sprawie.
VicVega Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Czyli są kostki 3 na 2, nie będę musiał nic kombinować?
Rekomendowane odpowiedzi