Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 zwykła lampa Automatyczne światła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Będę zmieniał kable. Poziomowanie to kolejny etap musze dokupić klamoty i będę działał. Wielkie dzieki za podpowiedz. Jak zmienię kable będę sie odzywał. Pozdrawiam

Zamienilem kable i nic. Zaczely dzwonić przeslonki. Wróciłem do starej konfiguracji. Na kanale 8 jak zrobie 0 gasną dzienne. Przy starej konfiguracji. Będę musial wszystko przejrzeć od nowa. Chyba ze kolega ma jakiś pomysł. Jeszcze raz dzieki za podpowiedzi.

Opublikowano

Czy w B6 też da sie zmieniac z jaka moca mają świecic światła?

Opublikowano

Nie. B6 nie miało fabrycznie montowanych DRL.

Opublikowano

Dzisiaj wymieniłem lampy z halogenowych na soczewkę + led firmy eagle led

Wszystko niby ok - Led ścieci mijanią tak samo działają, ale jak przełączam na długie to wali mi błąd spalonej żarówki.

Pytanie czy muszę zmienić kodowanie lampy w 09 np na układ bixenon ( bo zasada działania w tych lampach jest taka sama) czy poprostu lampy sypią błąd.

oraz na którym kanale w adapracjach można zwiększyć moc swiecenia postojówek ( kanał 03 )

Bez_tytu_u.jpg

chyba jest na 96 %

Edytowane przez piogorski

Opublikowano

a masz xenon żeby zmieniać kodowanie? Drogowe zapalają się? Jeśli wymieniłeś halogen na xenon ze sterowaniem przesłoną to musisz ciągnąć nowe kable tak jak w linkach które podałem a potem dopiero przekodować.

O które postojówki chodzi?

Regulacja mocy poszczególnych świateł w adaptacjach:

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Audi_A4_%288E%29_Central_Electronics_%288EC/8ED%29

Edytowane przez bobikos

Opublikowano

Lampy zostały przełożone typu Plug in Play, nic nie zmieniałem w kodowaniu.

W soczewce jest przesłona na długie światła. wszystko działa jak powinno, tylko wali błąd spalonej żarówki.

chodziło mi o te ledy jako postojówki aby je rozjaśnić.

lampa jest taka20150602_141058.jpg

Opublikowano
  • Autor

Podejrzewam ,że ledów nie rozjaśnisz. A do przesłonek potrzebny będzie rezystor z radiatorem ,żeby nie pokazywał błędu.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A czy te Ledy będą działały jako dzienne ? Jak masz ustawione na auto w dzień siewcą się tylko Ledy ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A gdzie mogę sprawdzić jakie mam M CE w b6? Jak będę miał high to wtedy będę mógł aktywować drl?

Opublikowano

Nie. B6 nie miało DRL. W celu odczytania nuneru podepnij VAG lub ściągnij osłonę pod kierownicą.

Opublikowano
  • Autor

W b6 byla opcja halogenów jako drl

Opublikowano

Wiec zapytam i ja, mam b6 z xenon i co musze miec aby miec taki motyw aby swiecily mi tylko drogowe z zmniejszona mocą? Prosze o prosty opis nie bardzo kumam elektronike, cokolwiek rozumiem

Wysłane za pomocą Commodore 64

Opublikowano

A jak to można zakodować w b6?
Opublikowano

Wiec zapytam i ja, mam b6 z xenon i co musze miec aby miec taki motyw aby swiecily mi tylko drogowe z zmniejszona mocą? Prosze o prosty opis nie bardzo kumam elektronike, cokolwiek rozumiem

Wysłane za pomocą Commodore 64

W warsztacie znajdziesz instrukcję.

Bzdura. Zapewne mówisz o zakodowaniu świateł na Kanadę, a to nie jest DRL po pierwsze, a po drugie - tracisz za to dowód w Polsce.

Opublikowano
  • Autor

U nas w okolicy nie stracisz dowodu za swiatla kanada. Dodatkowo ciężko odróżnić bo w touranach i tym podobnych to jest opcja drl, ale to wedle gustu kolegów.

Opublikowano

Co to za dziwne porównanie, skoro Touran to nie B6. Dopiero od B7 montowano fabrycznie DRL - koniec i kropka.

Opublikowano
  • Autor

W b6 miałem dołożony moduł i drl były przyciemnione drogowe. W ten sposób można sobie poradzić.

Opis w osobnym temacie. Pz

• 5 lat później...
Opublikowano
W dniu 7.04.2014 o 19:23, o_d napisał:

potwierdzam, że przy zwykłych halogenach nie udało się wyłączyć swiateł z tyłu.

Jedyna możliwa opcja to ustawienie długich swiateł jako dzienne i zmenijszyć ich moc. Ma to jednak minus, bo tracisz możliwość włączania długich w tym ustawieniu.

Ja zdecydowałem się na ustawienie VAGiem świateł mijania jako DLR + zmniejszenie ich mocy do 52%

robisz to w adaptacji:

Channel 005: Daytime Running Lights Dimming (Low Beam)

Affective with Halogen only.

Standard: 92 %

Range: 51...100 %

Dzięki temu:

- zachowujesz długie światła

- moc świateł dziennych zredukowana o prawie 50%

zrobić warto, bo oszczędzasz na poborze prądu, nie świeci ci w srodku kabina jak przy zwykłych oraz nie musisz pamiętać o włączeniu na start.

Jeśli chcę mieć tak jak w opisie, to jednocześnie muszę najpierw zakodować tryb skandynawski?

Mam B7 2007r, lampy halogenowe z przeciwmgielnymi, sedan i fabryczne kodowanie: 01001