kamil_radom Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Witam. Z moim autkiem dzieje się coraz gorzej. Po podłączeniu do vaga występuje w/w błąd już od dłuższego czasu. Kasowanie nie pomaga i teraz pytanie mam do was czy to czujnik temperatury paliwa?. Sprawdziłem styki i wszystko wygląda że jest ok. Objawy jakie teraz zauważyłem: - duże spalanie średnio po mieście 9,8 - 10,02 masakra - zapach spalin dookoła samochodu nie do wytrzymania - ciężki rozruch na zimnym jak i na ciepłym silniku od 2-4 razy kręci - odczuwalne telepanie silnikiem z przerwami. Dodam że próbowałem vagiem podnieść dawkę wtryskiwanego paliwa ale bez efektów, podnosiłem obroty by zapobiec telepaniu. Wszystko to robiłem w login: kod 12233 - adaptacja 01,02,03,05. Ustawiłem jeszcze kąt wtrysku na rozrządzie na 0,0 a było 1,1. Proszę o pomoc.
pawell_28 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 17571/P1163/004451 - Fuel Temp Sensor (G81): Open or Short to Plus Possible Symptoms Fuel consumption higher then normal Starting the engine is not as easy as normal Emission Levels not met Possible Causes Wiring/Connectors from/to Fuel Temp Sensor (G81) faulty Fuel Temp Sensor (G81) faulty Possible Solutions Check/Repair Wiring/Connectors from/to Fuel Temp Sensor (G81) Check/Repair Fuel Temp Sensor (G81) Z tego wynika że jeśli styki i przewody są ok , to prawdopodobnie padł czujnik. Najlepiej podmienić czujnik ,skasować błąd i sprawdzić
Rekomendowane odpowiedzi