misiek95 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Walcze dzisiaj cały dzień z metalicznym dźwiękiem pojawiającym się przy przyspieszaniu na 1,2 biegu.Pacjent to auto z profilu, ajm fwd. Kiedy wciskam gaz mocniej, pojawia się metaliczny odgłos, mam wrażenie że z tyłu auta ale pewności nie mam. Na pierwszy ogień przymocowałem wszystkie osłony termiczne tak jak powinny być. Potem wymieniłem tłumik środkowy na ori nóweczke bo stary już był moocno wysłużony. Wymienione wieszaki wydechu i łącznik skręcany na śruby. Sprawdzałem także poduszki silnika. Łącznik elastyczny wiem że był wymieniany, co do kata to nie mam pojęcia co z nim jest. Nie wiem, czy to wydech czy raczej coś związanego z przeniesieniem napędu... Kombinowałem w tym kierunku że dźwięk może być związany z tym że przy przyspieszaniu przód się podnosi a tył opada, ale chodziłem pół godziny pod autem na podnośniku i nie ma tam nic takiego co mogło by hałasować. Może jakaś śruba lata po jakimś profilu zamkniętym? Sam nie wiem
ryfi01 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 jedz na szarpaki i zobacz z kanalu czy wydech o cos nie wali, a moze masz wypalonego kata?
misiek95 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2014 mam w garażu podnośnik i sprawdzałem już ten wydech na milion sposobów:wink: kat może wydawać takie dźwięki? ale dlaczego tylko 1,2 bieg?
karol24 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Wywal kata swojego wyprułem 2 miesiące po kupnie auta i tak już 4 lata śmigam.
nike166 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Ja mam taki dźwięk z tym, że w benzynce 1.6 powód wycięty katalizator Myślę, że u Ciebie się po prostu rozsypał
misiek95 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Dzisiaj się zabrałem za kata... Patrze do niego a tam pusto ktoś go wywalil dawno temu. Jakieś jeszcze pomysły? Mi się już wena dawno skończyła:decayed:
nike166 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 No to masz powód czego chcesz doszukiwać więcej ?
Rekomendowane odpowiedzi