Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Metaliczny dźwięk przy przyspieszaniu w A4 B7 1.9TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Walcze dzisiaj cały dzień z metalicznym dźwiękiem pojawiającym się przy przyspieszaniu na 1,2 biegu.Pacjent to auto z profilu, ajm fwd. Kiedy wciskam gaz mocniej, pojawia się metaliczny odgłos, mam wrażenie że z tyłu auta ale pewności nie mam. Na pierwszy ogień przymocowałem wszystkie osłony termiczne tak jak powinny być. Potem wymieniłem tłumik środkowy na ori nóweczke bo stary już był moocno wysłużony. Wymienione wieszaki wydechu i łącznik skręcany na śruby. Sprawdzałem także poduszki silnika. Łącznik elastyczny wiem że był wymieniany, co do kata to nie mam pojęcia co z nim jest.

Nie wiem, czy to wydech czy raczej coś związanego z przeniesieniem napędu...

Kombinowałem w tym kierunku że dźwięk może być związany z tym że przy przyspieszaniu przód się podnosi a tył opada, ale chodziłem pół godziny pod autem na podnośniku i nie ma tam nic takiego co mogło by hałasować.

Może jakaś śruba lata po jakimś profilu zamkniętym? Sam nie wiem

Opublikowano

jedz na szarpaki i zobacz z kanalu czy wydech o cos nie wali, a moze masz wypalonego kata?

Opublikowano

mam w garażu podnośnik i sprawdzałem już ten wydech na milion sposobów:wink:

kat może wydawać takie dźwięki? ale dlaczego tylko 1,2 bieg?

Opublikowano

Wywal kata :wink: swojego wyprułem 2 miesiące po kupnie auta i tak już 4 lata śmigam.

Opublikowano

Ja mam taki dźwięk z tym, że w benzynce 1.6 powód wycięty katalizator :) Myślę, że u Ciebie się po prostu rozsypał :)

Opublikowano

Dzisiaj się zabrałem za kata... Patrze do niego a tam pusto :facepalm: ktoś go wywalil dawno temu. Jakieś jeszcze pomysły? Mi się już wena dawno skończyła:decayed:

Opublikowano

No to masz powód czego chcesz doszukiwać więcej ? :)