Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AHU]Kontrolka Airbag

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od kilku dni jestem szczesliwym posiadaczem A4 1,9tdi z 2000 roku. Mimo ze auto bylo sprawdzane przed zakupem w warsztacie, lacznie z podlaczeniem do komputera ktory nie wskazywal zadnych bledow... dopiero teraz (przez nieuwage ?) zauwazylem ze na tablicy rozdzielczej caly czas swieci sie kontrolka Airbag.

Rozumiem ze sygnalizuje ona niesprawnosc calego systemu (czterech) poduszek ?

Co moge sprawdzic sam i ew rozwiazac problem jesli to jest jakas drobnostka a nie nic powazngo ?

Dzieki i pzdr

vag

Opublikowano

Tradycyjnie- podłacz VAGa i zobacz co to za bład :wink4:

Opublikowano

mnie taki blad wyskoczyl jak przesowalem fotel kierowcy (znajduje sie tam kostka) cos sie poruszylo i wywalilo lad.

Podlaczylem vag'a i po problemie (blad wykasowany juz sie nie pojawil.

Dodatkowo pomacalem kostke pod fotelem (byla docisnieta)

Opublikowano

Czyli dla jasności... gdyby byla to ta kostka pod ktoryms z foteli... jesli raz juz kontrolka sie zaswiecila i sygnalizuje ze cos jest nie tak to nawet po poprawieniu polaczenia na kostce kontrolka bedzie sie swiecic i trzeba ja skasowac VAG'iem ?

Dobrze rozumiem, ze samo poprawienie polaczenia i tak nie pomoze, kontrolka juz nie zgasnie ?

Wielki THX

Zagadza się kolego, jeśli błąd się pojawi to trzeba podłączyć vaga i wykasować

wykasuj jak będzie ok to znaczy ze to było przyczyną jak błąd bedzię sie pojawiał na nowo to

kolejną rzeczą może być taśma poduszki...

Opublikowano

Odepnij wtyczke, przeczysc styki, a dopiero pozniej VAG.. :gwizdanie:

Opublikowano

Proponuje odczyt Vagiem ,najczesciej to boczny jasiek kierowcy ,ale ostatnio mniałem pasazera , zrobic złacze na stałe , oczywiscie odpiac aku , aby nie było płaczu potem skasowac bład Vagiem i zapomniec o jaskach ,jest to bardzo czesta usterka .