Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wyciek w okolicach chłodniczkom oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż taki problem. Już od jakiegoś czasu w niewielkich ilościach uciekał mi płyn. Jego ślady zostają na bloku bezpośrednio pod chłodniczkom oleju i za chiny nie mogę zlokalizować tego wycieku. Za dwa tygodnie jadę do domu i będzie między innymi wymiana oleju więc przydałoby się zajrzeć i do tego. Jakieś pomysły? Zastanawiam się czy sama chłodnica oleju gdzieś nie cieknie ale kurcze w jaki sposób?

Opublikowano

moze tylko cieknie gdy nagrzany wtedy jest ciśnienie w układzie i wycieka w małych ilościach z pod jakies opaski.

Opublikowano

Mam to samo..

Opublikowano
  • Autor

Za tydzień dopiero będę w chacie więc zalukam. Wyciek nie jest duży ale warto byłoby to rozwiązać.

Opublikowano

przy tych chłodniczkach zdarza się że same krućce te aluminiowe na łączeniu z chłodniczką przeciekają

powinny jakieś slady zostać w miejscu gdzie cieknie

Opublikowano
  • Autor

No właśnie kurde ciężko to określić. Mam na przykład jakby ślady przy podstawie, tam gdzie chodnica łączy się z podstawą. No ale przecież tam płynie olej a nie płyn więc musiało to zostać naniesione.

Opublikowano

labiel demontuj chlodniczke i po prostu sprawdz czy nie ma pekniec na obudowie, moze z niej ciec zarowno olej jak i plyn, czasem tez peka w srodku i olej dostaje sie do plynu i czesto jest to mylone z peknieta uszczelka glowicy, ale predzej obstawiam poparciałe węże wodne idace do niej albo wyciek gdzies na opasce

Opublikowano
  • Autor

Tak też myślałem żeby ją wyjąć i sprawdzić pod ciśnieniem, tym bardziej że mam wymianę oleju.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

sprawdz sobie stan uszczelki pod chłodniczką, taka duża (z 8 cm srednicy) - u mnie tam uciekało