medman Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Witam VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Proszę o ocenę logów. Które pompki w/g tych logów są do wymiany. Auto to a4 1.9 tdi AJM 2000r.
Konrad88nj Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 masz korekty 0,96-1,98 wszystkie do sprawdzenia na stole i prawdopodobnie regeneracji, chyba że jeździ dobrze, normalnie odpala i niedużo pali to nie zawracaj sobie d.... w serwisie mówią że powyżej 2,8 trzeba się martwić ale to mit P.S u mnie w 6 letnim tdi przy przebiegu 265 tys mam korekty ~0,2-0,4
medman Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Dzieki za odp. Auto pali, jeździ i ma umiarkowany apetyt na paliwo 5,5-6l/100km. Jedynie ostatnio zaczeło telepać na wolnych obrotach co jest wkurzające. Co do korekcji to nie jest tak że korekcje in+ to słabszy cylinder?
przemik Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Jest tak. Nic nie rob przy pompkach. Szkoda czasu i atłasu.
medman Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Dzięki za radę ale nie podaruje jak nie spróbuje. Telepanie jest zbyt mocno denerwujące. Mam jeden, sprawny pompowtrysk na podmianę. Zamierzam go włożyć na 4 cylinder gdzie korekcje są najgorsze. Dobrze kombinuje? Czy może powinienem wsadzić go na miejsce 3 cylindra gdzie bipy są największe?
machina Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zamień trzeci z czwartym i od razu komplet uszczelnień na wszystkie, regulacja na 180 stopni i powtórz logi na rozgrzanym silniku.
Rekomendowane odpowiedzi