Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Czy wymienić przedni dolny zawias drzwi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam luz w dolnym przednim zawiasie i przez to opadły drzwi. czy da się to jakoś naprawic? czy kupić nowy zawias? może któryś z panów zmieniał?

Opublikowano
mam luz w dolnym przednim zawiasie i przez to opadły drzwi. czy da się to jakoś naprawic? czy kupić nowy zawias? może któryś z panów zmieniał?

ja myślałem że chodzi Ci o zawieszenie wahacze itd. dopisz ze chodzi o drzwi ;)

Opublikowano

wez zdejmij zawias i zaplep mlotkiem zeby skasowac luz albo kup nowy

• 2 lata później...
Opublikowano

Czy ktoś może wie czy zawias do drzwi można kupić pomijając ASO. W audi kosztuje 240, a wolałbym taniej, oczywiście nowy. :(

Opublikowano

ja kupilem uzywke z anglika jest mniej wytrzaskany:D mowie o lewym

Opublikowano

w sumie masz rację chyba skorzystam :good:

Opublikowano

poszukaj używki w dobrym stanie, jak kupisz w ASO to jeszcze dojdzie lakierowanie

Opublikowano

a tam lakierowanie sprayem iknie i bedzi eoki jest w takim miejscu ze nei zuca sie w oczy ale najlepiej tk jak mowie albo dobra uzywke nasza a najlepiej anglik bo lewe drzwi sa mniej uzywane:D

Opublikowano

a tam lakierowanie sprayem iknie i bedzi eoki jest w takim miejscu ze nei zuca sie w oczy ale najlepiej tk jak mowie albo dobra uzywke nasza a najlepiej anglik bo lewe drzwi sa mniej uzywane:D

Dokładnie tak jak radzi kolega ojciec mój kupił komplet z anglika, spisują się bardzo dobrze natomiast z wersji europejskich te co widzieliśmy to były w takim samym stanie jak te z luzami w aucie. Sam ostatnio szukałem też używki ale jest ciężko znaleźć sprawny zawias. Mam wymieniony oryginalny górny i myślałem, ze dolnego nie będę wymieniał ale nie ma co się oszukiwać jak jest u góry luz to jest i na dole ostatecznie kupiłem oryginalny u kolegi z forum rtocki .

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

opadające zawiasy to widze norma w a4, coś jak klamki wewnętrzne:D słuchajcie a nie ma w tych zawiasach jakiś śrub regulacyjnych czy coś?

Mam opadnięte zawiasy jak cholera a z drugiej strony nie mam czasu na bieganie po szrotach... ma ktoś szybki patent na to?

Opublikowano

niestety wymiana biegac nei musisz zamow przez neta

Opublikowano

lub zakup w ASO 230 zeta :wallbash:

Opublikowano

opadające zawiasy to widze norma w a4, coś jak klamki wewnętrzne:D słuchajcie a nie ma w tych zawiasach jakiś śrub regulacyjnych czy coś?

Mam opadnięte zawiasy jak cholera a z drugiej strony nie mam czasu na bieganie po szrotach... ma ktoś szybki patent na to?

regulacji niestety nie ma :confused4: tylko wymiana

Opublikowano

regulacji niestety nie ma :confused4: tylko wymiana

Te problemy z zawiasami wynikają z tego, że poprzedni właściciele nie dbali o nie. Na swoim przypadku zauważyłem, że w dolnym zawiasie ten trzpień przy otwieraniu drzwi stał w miejscu a obracała się na nim blacha przykręcona do drzwi. Blacha się wyrabiała w tym miejscu i powstawał coraz większy luz. W nowym zawiasie trzpień obraca się razem z blachą. Dlatego aby tego uniknąć wskazane jest co jakiś czas zapuścić zawias jakimś WD40 i zabezpieczyć smarem w spraju przed wilgocią.

• 2 lata później...
Opublikowano

witam nie bede robił nowego tematu miałem otwarte drzwi od kierowcy i samochód sie stoczył i zahaczył drzwiami o jakąś deskę teraz jak przymknę drzwi do nadwozia to sa niżej niż tylne o jakieś 2 cm zamykają sie alee ciężko nie widać żadnego zgięcia zawiasów nie wiem gdzie sie wygięło czy sama regulacja pomoże ?

Opublikowano

jak jest luz na zawiasie można podłożyć blaszke między blache drzwi a zawias i dokręcić wtedy drzwi idą wyżej i wracają na swoje miejsce