szwecja2007 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Czy te świece będą odpowiedzniejsze do mojego 1.8 T z gazem od NGK PFR6Q które mam zamontowane obecnie ? www.e-ngk.pl: NGK LPG 1 HIT !!! świeca iskrowa irydowo-platynowa NGK, specjalna do LPG - NGK
Magicbattle Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 kup normalne NGK PFR6Q a nie jakies do gazu to chwyt marketingowy
jacek70 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Mam gaz, mam normalne świece. Nie zakładaj żadnych wynalazków do gazu. Przecież auto jak było strojone to na świecach typowych.
szwecja2007 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2014 no wszystko racja tylko myśłałem że przy gazie odstęp elektrod powinien byc zmniejszony do 0,6 mm tak jak w tych świecach o które pytam a w PFR6Q jest 0,8 mm i to mysę że jest jedyna róznica
Magicbattle Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 samemu tez mozna zmniejszyc szpare ale po co
szwecja2007 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2014 w sumie po co to ja nie wiem bo się nie znam ale z opisu produktu można sie dowiedzieć czegoś takiego np: ''Zastosowanie irydu pozwoliło ponadto na zaprojektowanie niezwykle cienkiej elektrody środkowej o średnicy zaledwie 0,6 mm.Umożliwia ona równomierne rozprzestrzenianie się płomienia w komorze spalania, poprawiając tym samym osiągi samochodu. Cienka elektroda wymaga mniejszego napięcia zapłonowego, co jest nie bez znaczenia, gdyż zapłon gazu jest trudniejszy niż zapłon benzyny.'' no i teraz wiadomo pytanie jest jedno czy faktycznie ma to takie ogromne znaczenie jak jest przedastwione w opisie
Rekomendowane odpowiedzi