Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Czujnik poziomu płynu do spryskiwaczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od jakiegoś czasu nie włącza mi się kontrolka od niskiego poziomu płynu do sprysków. Zbiornik mam ori pod 2 pompki i nie widziałem tam żadnego czujnika. Czyżby był on w pompce?

Opublikowano

Czujnik nie jest w pompce, jest zamontowany w zbiorniku.

Opublikowano

Ale zbiornik wyciągnąłem na stół i żadnego czujnika nie widziałem. Są tylko dwie pompki: 1 - na szybę przód i tył, 2 - na lampy...

Opublikowano

Zeby sygnalizowało brak płynu musi być czujnik, innej opcji nie ma. Nie słyszałem jeszcze o czujniku zintegrowanym z pompką. Może ktoś coś kombinował i założył zbiornik bez czujnika

Opublikowano

Cały czas sygnalizowanie działało, dopiero niedawno jak płyn mi się skończył zauważyłem że coś niedomaga...

Opublikowano

ja mam inny, na 2 pompki jak już wspominałem, nie ma tam żadnego czujnika, nr 8D0 955 453 AM

Opublikowano

Jak jutro nie zapomne to popatrze u mnie gdzie jest ten czujnik bo niedawno założyłem na dwie pompki z polifta

Opublikowano

No to ja widze takie cudo pierwszy raz w życiu. A swoją drogą to teraz chociaż wiem czemu u mnie do kostki szły trzy przewody :grin:

Opublikowano

kurde no ja nie mam tego czujnika:kwasny: dzisiaj wyciągałem i wkładałem zbiornik jakieś 10 razy... jutro chyba porobie zdjęcia

---------- Post dopisany at 21:50 ---------- Poprzedni post napisany at 21:43 ----------

ja mam taki: Audi A4 B5 8D Waschwasserbehälter 8D0 955 453 AM 8D0955453AN Wischwasserbehälter | eBay

---------- Post dopisany at 21:53 ---------- Poprzedni post napisany at 21:50 ----------

a model z czujnikiem ma nr części z końcówką 'AN'

Opublikowano

dokładnie taki właśnie mam...

no i gdzie jest ten czujnik to nie wiem... jest opcja że w pompce jest??

Opublikowano
jest opcja że w pompce jest??

Tylko w przedliftach

Opublikowano

Wiesz już jak wygląda pompka z czujnikiem i gdzie powinien być czujnik więc teraz musisz sprawdzić jak w Twoim aucie to wygląda. Powinienes mieć jedną z tych opcji, jeżeli naprawde kontrolka płynu działała

Opublikowano

Witam. Chciałbym odkopać temat. Mam dokładnie ten sam problem. Pompki działają, a poziom płynu nie. Nie potrafię znaleźć, która pompka ma posiadać ten czujnik czy z xenonu która jest wyżej, czy ta z szyb. Linki nieaktualne, a na allegro nie potrafię nic znaleź. Nawet na etce tego nie ma. Wydaje mi sie ze jeśli czujnik ma być w pompce to w tej na reflektory ponieważ komunikat sie wyświetlał gdy nie było ich czym spryskać, a na szyby jeszcze była resztówka płynu. Czy ktos może mi jeszcze w tym pomóc?