Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ADP] Temperatura silnika z vaga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie temperatura na wskaznikach pokazuje mi 90 na vagu 4,9 100 gdy wylacze samochod na chwilke i go wlacze wskaznik skacze do ~95 a na vagu 105 moje pytanko jest nastepujace czy jest to powazny problem

Opublikowano

Witam serdecznie temperatura na wskaznikach pokazuje mi 90 na vagu 4,9 100 gdy wylacze samochod na chwilke i go wlacze wskaznik skacze do ~95 a na vagu 105 moje pytanko jest nastepujace czy jest to powazny problem

a wentylator sie kreci ....?

Opublikowano

witam u mnie jest podobnie deska 90 vag ok 100 a na klimatroniku nawet nieraz 108, i tak naprawde dalem sobie z tem na luz.bo juz chorowalem ze to uszczelka pod glowica i inne takie, olałem to i jest ok robie trasy ok 500kil i nic sie nie dzieje.pozdrawiam

Opublikowano

co prawda nie mam klimy ale wentylator sie kreci bez problemu jak stoje w korku temperaturka nie drgnie jest ok tylko ta 100 mnie przestraszyla ale skoro kolega mowi ze ma podobnie wiec sie uspokojlem.

Ps. jestem jeszcze nie bardzo doswiadczonym VAG-owcem posiadam polska wersie VAG 4.9 ze stronki obd2 i czy mozna prosic o podpowiec ktory blok jest najbardziej odpowiedni do analizy dynamicznej przypomne ze jest to silniczek 1.6 ADP