wojtek13001 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Witam koledzy mam takom małą rozkminę ze sztangą turbiny w moim AHU a więc nie mam zmiennej geometri. Podłączyłem dzisiaj vaga żeby poobserwować sobie pracę sztangi turbiny załączyłem grupę 011 bassic setting tak jak jest na filmiku w dziale diagnostyka i ku mojemu zdziwieniu sztanga nawet nie drgnęła i teraz nie wiem czy ta metoda działa tylko w silnikach ze zmienną geometrią czy ja mam coś uszkodzone? Jeżeli ktoś się w tym orientuję to proszę o odpowiedź
Lukasz_N Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 To normalne.W turbo na zaworze upustowym WG nic Ci sie nie ruszy. Mozesz reka sprawdzic, czy w miare lekko chodzi.
wojtek13001 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2014 To normalne.W turbo na zaworze upustowym WG nic Ci sie nie ruszy. Mozesz reka sprawdzic, czy w miare lekko chodzi. Ok. dzięki że mnie oświeciłeś. Próbowałem ruszać sztangą ale się nie da. Spróbuję podłączyć pod jakąś dużą strzykawę i tym poruszać bo wydaje mi się że auto do 3 tyś zbiera się nieźle a póżniej jest trochę słabawe więc może ta sztanga się zapiekła
vp-tdi Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 raczej nie mozliwe ze zapiekla chyba ze ktos przez 10lat jezdził nie wiecej jak 60/h
Bartollo Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 W 1z/ahu ciezko jest ruszyć sztangę to nie VNT Wysłane z telefonu stacjonarnego.
vp-tdi Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 W 1z/ahu ciezko jest ruszyć sztangę to nie VNT Wysłane z telefonu stacjonarnego.
miodzio992 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Tam jest nadcisnienie a wiec musisz pompowac a nie ciagnac Strzykawka tego raczej nie ruszysz chyba ze bedziesz mial dosc duza
wojtek13001 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Tam jest nadcisnienie a wiec musisz pompowac a nie ciagnac Strzykawka tego raczej nie ruszysz chyba ze bedziesz mial dosc duza Żaneta powinna ruszyć ))
zaradny Opublikowano 3 Maja 2014 Opublikowano 3 Maja 2014 Gruszka tylko otwiera gdy jest za dużo ciśnienia. Jak masz vacum to podpompuj i na okolicach 0,9-1,1 powinna otwierać.
Rekomendowane odpowiedzi