Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prośba o ocenę wykresu ,po korekcie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam prosze o pomoc i poradę

Zrobiłem remap w swojej a4 w amd tuning nie było możliwości zhamowania auta zrobiłem to miesiąc po operacji i wynik wyszedł słabiutki ,wszystko na seryjnych gestach celowalem w 200km i okolice jest 184km ,zrobiono diagnostykę vag wyszło ze jest błąd 17700 map controlled engine cooling thermosrat (f265)

Czy to jest powodem takiego słabego wyniku czy chcą mnie dodatkowo skasować a przyrostu mocy nie bedzie .prosze o opinie i porady.pzdr

image.jpg

Opublikowano

Błąd ten raczej nie ma wpływu na słaby wynik na hamowni, gdybys zrobił logi dynamiczne to można by było powiedzieć czemu tak słabo wyszło.

---------- Post dopisany at 19:24 ---------- Poprzedni post napisany at 19:23 ----------

To znaczy jak robili ten remap bez hamowni? a logi dynamiczne chociaż robili czy tylko wgrali gotowca i nara?

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za zainteresowanie co do gotowca to nie wiem nie byłem przy tym ale warsztat mający bardzo dobra opinie w londynie mający jednak hamownie około 40 km dalej i dlatego nie zrobiłem sprawdzianu ma gorąco tylko dopiero po miesiącu ,bede musiał do nich podjechać z wykresem i czego sie spodziewać??? Zobaczymy w pn jak podejdą do tematu , a co moze byc przyczyna takiego marnego wyniku? Auto ma 230 przelotu do 210 serwisowane w ch sprowadzone osobiście i żadnych wcześniejszych problemów nie było , nawet teraz jestem zdziwiony bo trzyma 90 stopni nie gotuje nagrzewa sie bez problemu

Opublikowano

200km na seryjnych gratach ? Bez dp ? Zapomnij. 184km to dobry wynik.

Opublikowano
  • Autor

Prześledziłem duzo wykresów i silnik bfb na serii osiąga od 193-200 km i 290-300 nm jezeli wszystko jest ok, u mnie ligi były dobre ,rozmawiałem z mechanikiem ktory mi wgrywal vira teraz autko ma byc dostrajane,zobaczymy co wyjdzie,dam znac

Opublikowano
Prześledziłem duzo wykresów i silnik bfb na serii osiąga od 193-200 km i 290-300 nm jezeli wszystko jest ok, u mnie ligi były dobre ,rozmawiałem z mechanikiem ktory mi wgrywal vira teraz autko ma byc dostrajane,zobaczymy co wyjdzie,dam znac

Nie osiąga 200km na serii.

Jeśli masz podrzuć wykres na 200km na serii.

Opublikowano
  • Autor

Masz racje max to 198 km Znalazłem taki wykres ale i tak jest ładniejszy od mojego, u mnie sie kończy na 5200rpm ,najpierw muszę zrobic termostat bo nie chcą sie dotknąć do vira ,i mam nadzieje ze coś jeszcze podkręca te 10 km a co sądzisz o moim wykresie?ten ba dole oczywiście wzór dibktorego chciałbym sie zbliżyć

image.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Prześledziłem duzo wykresów i silnik bfb na serii osiąga od 193-200 km

Na angielskich hamowniach to moze tak....:)

Opublikowano
Prześledziłem duzo wykresów i silnik bfb na serii osiąga od 193-200 km

Na angielskich hamowniach to moze tak....:)

+1

Opublikowano

Ogarnij furę i daj znać ile wyszło. Swoją drogą to co trzeba wrzucić do BFB aby 200 kucy pękło.

Opublikowano
  • Autor

Z tego co czytałem to wyciąć kat , włożyć dp, zmienic wtryski,gruszke,jest tego na forum tylko kaska i mocy przybywaj

Opublikowano

bez FMIC można sobie pomarzyć aby 200 kucy pękło. W górnym zakresie po prostu zabraknie mu "swieżego tlenu". Zresztą i tak z K03 bardzo trudno 200 kucy wycisnąc. Ja mam na seryjnych gratach 193ps/310nm i więcej za chiny nie chciał wypluć.

Opublikowano
  • Autor

Ja mam hamownie na 17.5 ciekawe co wyjdzie hihi lecz juz nie oczekuje 200 aby 193 było i git jak nie to ich (amd) ponekam bo nie powinni obiecywać +40koni heh

Opublikowano

Powiedz mi po co Ci w ogóle takie kreski na 200PS? Kreskami się jeździ czy autem?! Pojedziesz na 3 różne hamownie i rozrzut wyników będziesz miał 5 % i tu możesz mieć swoje 10PS mniej lub więcej. Poza tym na obcej hamowni (jesli to była obca) goście mogli Ci celowo wykres wyrezać na słabszy żeby niby wyszło że u gorszego tunera robiłeś a oni moga Ci zrobić ładniej.

Gregor ma racje że to dobry wynik, tyle z tego motoru z serii sie dostaje nie chcąc katowac motoru. Wiem że K03S ma potencjał na >200 PS, ale nie na tym setupie bo to nie turbo trzyma moc w tym wypadku .

Opublikowano
  • Autor

Teraz wiem ,ale jezeli ktos sprzedał mi produkt(remap) z gwarancjami +40km wiecej to teraz niech sie sprawdza auto raz w miesiącu za darmo bo w weekendy nie pracuje,

---------- Post dopisany at 07:24 ---------- Poprzedni post napisany at 07:21 ----------

W sumie to i tak przerwę te wizyty na hamowni bo nic z tego dobrego nie wynika a mojego czasu tez szkoda,co innego gdy zrobię jakiegos moda ,teraz jestem na prawdę ciekawy czy termostat ma wpływ na moc czy tez nie ,zobaczymy

---------- Post dopisany 17-05-2014 at 15:01 ---------- Poprzedni post napisany 10-05-2014 at 07:24 ----------

Po wymianie termostatu i wizycie na tej samej hamowni dziś rano

image.jpg

Wierzyć czy nie audi zbiera sie lepiej ,jakieś sugestie miłe widziane , nie mam logow :(

Opublikowano

no nie wiem nie wiem. troche dziwne ze teraz wyplul 199kucy. nie chce absolutnie nic podwazac, ale wytlumaczalne to to nie jest. spojrz chociazby na temperature otoczenia z tych dwoch wykresow. 24.9C przypadek?

Cala obudowe wymieniles czy sam termostat? bo mi tez blad wypluwa ze cos tam z termostatem ale trzyma temperature bez problemow.

Opublikowano
  • Autor

Tez mysle ze mogą choć nie musza cos podnieść wymienilem cały termostat a na hamowni widziałem 2 wielkie dmuchawy i piec grzewczy a wstęp tylko dla personelu za mną w kolejce stało kilka aut i po zweryfikowaniu temp każdy ma podobna + - kilka stopni stad moje pytanie : jak mozna oszukać wynik na hamowni? Pewnie mozna dla mnie czuć wyraźniej ze auto idzie lepiej i znalazłem info ze termostat w b7 ma jednak wpływ na moc i moment czy aż tak duży w to nie wierze , po przesledzeniu forum nikt w bfb na serii nie ma takiego wyniku i to pewnie zasługa obsługi amd tuning ale jak juz ktos napisał ważny jest fan z jazdy autem i tego sie trzymajmy

---------- Post dopisany at 18:44 ---------- Poprzedni post napisany at 18:41 ----------

U mnie odnośnie temperatury tez wskaźnik pokazywał cały czas 90 normalnie nagrzewal w sumie w tym damy czasie lub dystansie i nigdy wskazówka nie poszła w dół lub do góry lecz poczytaj o termostatach w nowych na te chwile silnikach i zobaczysz ze maja duży wpływ na moc nm oraz spalanie

---------- Post dopisany at 18:47 ---------- Poprzedni post napisany at 18:44 ----------

A to na dowód tego co piszą o termostacie mam foto strony zagubieni link wiec wklejam foto

image.jpg