kaczing Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Witam, po odpaleniu silnika po około 20 sekundach zapala mi się pomarańczowa kontrolka z napisem sensor + znaczek oleju. Poziom oleju jest ok. Chcę niedługo zmienić olej i przy okazji też ten czujnik, pytanie: czy za ten komunikat odpowaiada czujnik ciśnienia czy poziomu oleju? Który wymienić?
ja74687 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 podstawa to zmierz ciśnienie oleju, pewnie pompa kończy żywot albo strzelił czujnik. Moja rada nie jeździj samochodem do póki nie zmierzysz ciśnienia oleju bo jeżeli pompa nie domaga to go zatrzesz. Jedź do mechanika niech to zmierzą
kaczing Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Jak nie ma ciśnienia to zapala się czerwona kontrolka, a to jest pomarańczowa z taką falą na dole, tak jak tutaj . Czy żeby wymienić ten czujnik trzeba odkręcić miskę?
ja74687 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 To pewnie czujnik strzelił czujnik jest w misie, ale jak z jego wymianą to ci nie napiszę bo nigdy nie miałem z tym doczynienia
kaczing Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Opublikowano 9 Maja 2014 Problem rozwiązany, winny był czujnik.
Rekomendowane odpowiedzi