Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

moje e61

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcialbym Wam przedstawic moje autko

Moje pierwsze auto:

megane coupe 2.0 16v 150km z gazem

ren.jpg

drugie bylo audi a4 2.6 v6 150km, dzieki ktoremu znalazlem sie tu na forum

IMG_0110.jpg

IMG_0113.jpg

no i trzecie auto bmw e61 2.5 w dieselku 177km przed liftem

z wyposazenia ma to co potrzebne, jest skora, xenon i m pakiet, co mi wystarczy.

nie bede w nim nic robil, zmienial, jedyne co bedzie robione, to naprawy biezace i ekspoatacyjne, zeby jezdzilo, nie stanelo i nie zawiodlo. Przejechalem nim poki co 15000 km, wymienilem olej, filtry, pelen serwis klimy, kolektor wydechowy, mase uszczelek przy tym, akumulator,

mial tez polerke i odswiezenie przednich lampek

chwile wczesniej wymienilem olej w skrzyni, bo delikatnie z 2 na 3 szarpal i spokoj na ta chwile

Jedyne co musze ogarnac, to listwy wokol bocznych szyb, bo ktos ze srebrnych chromowanych chcial zrobic schwarz paket i mu nie poszlo, farba schodzi, nawet kawalek sam zdarlem, ale ktos byl na tyle madry i kumaty, ze postawnowil zmatowic chrom i przejechal papierem sciernym i go calego porysowal.

listwy znalezione, kupione, niedlugo lece do Polski, wiec je odbiore i jak zaloze wszystko wstawie fotki

prosze o komentowanie, ale nie-krytykowanie :)))

udalo sie wstawic wieksze fotki

6dd8d52be25ed950med.jpg

d8b19deb0ae5ebb5med.jpg

9c89572a604f9cb5med.jpg

7b263d8cca2ee8e3med.jpg

89ee3248c711f572med.jpg

49ee25d30c455492med.jpg

04497a8858cf6e80med.jpg

Opublikowano

To ja zasadzę jako pierwszy w temacie - świetne autko w świetnym kolorze. Szkoda tylko, że nie LCI, bo wyeliminowano większość trapiących e60/61 problemów, ale żyć się da :decayed: No i szkoda, że nie 3.0d, ale najważniejsze, że kulturalniej klekocze w R6 :wink:

Bezawaryjności życzę i dobrego, ogarniętego mechanika do pomocy :thumbup1:

---------- Post dopisany at 09:57 ---------- Poprzedni post napisany at 09:55 ----------

A z krytyki, to wpakuj jakąś ładną kierownicę od M-pakietu - poczujesz różnicę pod dłonią :decayed:

Opublikowano
  • Autor

dzieki za wpis, juz myslalem, ze nikt nie napisze. Nie ma co narzekac, fajnie sie jedzie, najwazniejsze jest to, zeby go utrzymac w dobrym stanie, bo ostatnio co miesiac mam trase 2000km, wiec wszystko musi chodzic. Czemu nie 3.0? No bo ubezpieczenie na swiezaka drogie w Niemczech, poza tym podatek drogowy jeszcze wiekszy niz na 2.5...

chcialoby sie kierownice i fotele z przodu inne, ale wesele blisko..........

w niedlugim czasie musze podzialac z dpf-em, moze przy okazji jakis czipsik

Opublikowano

Koło. Koniecznie większe koło.

Reszta dla mnie wygląda bardzo dobrze.

Opublikowano
  • Autor

Tak czekałem aż ktos o kole wspomni

miałem na oku 19" z m6, ale poszły a teraz juz na spokojnie znajdę cos,

Jednak bez pośpiechu, na tym kołku tez jedzie :)

Choć te sa zdjęte a założone ori 17" jak wychodziły z fabryki, z tym ze czarne

Opublikowano

Fotele można przeżyć, choć jak wiadomo - komforty to nie są, ale za to wygodnie się wsiada i wysiada, o ile ktoś ma takie częste potrzeby (np jazda w mieście). e61, zwłaszcza z M-Pakiem zawsze były i będą rzucające się w oko - do tego mega ergonomiczne, co mi osobiście bardzo odpowiadało. Brakowało by mi jeszcze CIC'a, bo to przepaść w stosunku do CCC :wink:

Jak masz zamiar zostawić autko na dłużej, to coś zawsze się znajdzie do inwestowania - dobrze, że na chwilę obecną masz inne priorytety :decayed:

Opublikowano
  • Autor

No planuje z rok pojeździć i pogonić

Dałem za niego niemało, w tej cenie było pare po lifcie, ale dziwnie tanio

A ten był pewny, wiec nie było sie wtedy nad czym zastanawiać, żałować nie żałuje, chc pojezdzilem tydzien nowa trojka i fakt- jest przepaść w stosunku do CIC

Trochę mi brakuje guzików, ale jak człowiek sie przyzwyczai to jakos idzie, kupiłem sobie mapy 2014 i wszystko chodzi, jest to navi professional, a wiec trochę na tym wyświetlaczu widać jak wejdę w radio to pozostaje mały obraz z mapa i takie tam

Opublikowano

Jeśli miałbym zdradzić na rzecz innej marki to na bank E60/61 !

Fura kozak !

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za miłe słowo

Wahalem sie medzy tym a a6 c6

Sam rozumiesz, ze nie sposob było wybrać inaczej

Opublikowano

furka ładnie wygląda,ale koniecznie wrzuć większe koło

Opublikowano
  • Autor

Tu juz na letnich

image.jpg

image.jpg

A tu podjazd pod krawężnik z moim zawiasem

image.jpg

Opublikowano

Dobre Auto:wink:

Jak znudzi mi sie e91 to na bank bede szukal e60 !

Opublikowano

Wreszcie pokazałeś swoją e61 :wink:

Ten kolorek jest super, żałuję, że moja nie jest w takim..

Jaki masz zawias ? Rozumiem, że jeździsz w de ? czemu tylko na 17?:shock3: Auto aż się prosi o dobrą dziewiętnachę:decayed:

Na + to, że nie ma relingów:wink:

Opublikowano
  • Autor

No relingi i m pakiet to chyba nie idzie w parze, to tak jakbym sobie hak założył

image.jpg

Myślałem, ze mamy ten sam kolor, Ty masz ten jaśniejszy tak?

Co do zawiasu- pojęcia nie mam- bardzo nisko i bardzo sztywno, tak to moge określić

Mysle o felunku, ale teraz weselicho, poczekam z tym, bede musiał wywalić dpf póki co, bo zostało 5 tys km.

No i właśnie pytanko co jak zrobi sie 0 km na kompie? Cos zacznie szaleć? Jak sie niby wypala ten filtr podczas jazdy, to mimo to tych kilometrów nie przybywa a powoli ubywa

Opublikowano

Powiem tyle :kox: Silniczek nie 3.0 ale ten tez daje rade i to nawet dobrze , ja u siebie w serii miałem 187KM :decayed:

Opublikowano

Myślałem, ze mamy ten sam kolor, Ty masz ten jaśniejszy tak?

Co do zawiasu- pojęcia nie mam- bardzo nisko i bardzo sztywno, tak to moge określić

Ty masz zdaje się kolorek TITANGRAU a ja mam SILBERGRAU - jaśniejszy od Twojego.

Z zawiechy to jeśli nikt nic nie grzebał a jak piszesz jest nisko i sztywno to masz Sportowe dostosowanie podwozia albo M podwozie sportowe... Trzeba by Vin rozkodować i zerknąć. Ja mam to pierwsze i też przy krawężnikach mi tak nisko stoi. Czasem w ogóle nie najeżdżam zderzakiem nad krawężnik bo boję się, że przy wyjeżdżaniu go zdejmę - a już raz niemal go w ten sposób zdjąłem.

Opublikowano
  • Autor

A ja 177 koników, hm moze cos podciągne za jakis czas

Po vinie za wiele nie wyczytałem

M pakiet mam dolozony chyba i to samo zawieche, jutro sie wczytam

No ja tez tak staje a tu na zdjęciu krawężnik niski a to podjade, parking był przy ulicy, udało sie ufff, ale zawsze obawa jest to fakt

Opublikowano

Krawężniki właśnie po to są żeby na nie wjeżdżać - zarówno na sportowym i seryjnym zawieszeniu :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Moj kolor dokładnie titangrau II metallic

i z wyposażenia bez szału, choć starczy wiadomo jest co jest i nie ma co narzekać

-selekcja pojazdów cokolwiek to jest

-automat

-hak zdejmowany

-alufelgi jakieś tam

-brak napisów

-dywaniki welur

-trojkat

-lusterka wszystkie sciemniajace

-podgrzew fotele przód

-spryski

-PDC

-ksenonki

-klima automatyczna

-tempomat

-navi professional

-wejście głosowe

-instal pod Bluetooth

-arena code 2 do DVD hm ciekawe

-sterowanie COP ???

-skóra

A seryjne wyposażenie

Wspomaganie, licznik, lampy kierunków białe

wiec po tym nic nie moge wywnioskować, jedynie co to, ze m pakiet dolozony, zawieche tez

Opublikowano
A ja 177 koników, hm moze cos podciągne za jakis czas

Po vinie za wiele nie wyczytałem

M pakiet mam dolozony chyba i to samo zawieche, jutro sie wczytam

No ja tez tak staje a tu na zdjęciu krawężnik niski a to podjade, parking był przy ulicy, udało sie ufff, ale zawsze obawa jest to fakt

ale ja miałem ten sam silnik tyle ze z gratisem ...bmw dostaje od fabryki gratisy tak jak audi wiec pewnie tez masz cos więcej jak silnik zdrowy