Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

kluczyki zatrzasniete w bagażniku brak zapasowych jak się do nich dostać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie zatrzasnąłem kluczyki w bagażniku ,zapasowych nie mam, sedan a więc jak bym wybił szybę to i tak sie nie dostane , otworzyć przednie drzwi próbowałem ale sie nie da pociągając za klamkę czy jest inny sposób choć to i tak nie wiele da, najlepiej jak bym dostał się do bagażnika może podpinając 12v pod włącznik otwarcia ale jak sie tam dostać.

Opublikowano

miałem podobny przypadek zatrzasnąłem kluczyki w bagażniku tylko wersja avant ale na szczęście miałem zapasowe i udało się otworzyć:)

Tak nawiasem to dziwi mnie to że samochód się sam zatrzaskuję ?

Opublikowano

auto zamknięte rozumiem całkowicie.... ?? za którą klamkę pociągałeś ??

Opublikowano
  • Autor

odchyliłem drzwi i udało mi się złapać za klamkę od kierowcy , kilaka krotnie pociągnełem do końca klamką ale mam aktywowane wszystkie bajery w module komfortu włącznie z antywłamaniową .

Opublikowano

Jedynie usługa awaryjnego otwierania samochodu, poszukaj na necie czegoś w swojej okolicy.

Opublikowano
  • Autor

a czy od środka przez tylną półkę dostane sie do bagażnika ?

i czy nie da rady dorobić pilota podając np. numery vin

Opublikowano

nie bo pod polka jest karoseria

Opublikowano
  • Autor

chodzi mi o jakąś dziurkę żeby haczykiem sięgnąć kluczyk

Opublikowano

Próbowałeś kluczami od innej audi?

Opublikowano
  • Autor

nie a może pasować inny kluczyk ?

Opublikowano
nie a może pasować inny kluczyk ?

zakładając że zamki są troche wyrobione można próbować.

Opublikowano

Kolega mial podobny problem u mnie pod blokiem, zadzwonil po "auto-wlamywacza" gosciu skasowal stowke za 3 min roboty. Auto otwarte bez zadnych problemow.

Sent from my LG-P700 using Tapatalk

Opublikowano

Weź magika jak radzą koledzy, taniej cię wyjdzie awaryjne otwieranie jak wymiana szyby i przyszłe tłumaczenia kupującemu dlaczego ta szyba jest nieoryginalna.

Niestety jak się otwiera środkowym przyciskiem pilota tylko bagażnik, to istnieje takie ryzyko.

Proponuję na przyszłość dorobić zwykły kluczyk i obciąć plastik. Część metalową/grot schować dobrze gdzieś pod autem lub nosić w portfelu. Wtedy żadne awarie nas nie zaskoczą.

Opublikowano

fotele z tyłu są składane w sedanie wiec jak nie masz ich zamknietych an kluczyc a mozesz dostać się do wnętrza samochodu to tył otworzysz

Opublikowano

Chyba, ze jest wersja bez składanej kanapy...

Opublikowano

a to w sumie o tym nie wiedziałem :D

ale rozważam jeszcze taką jedną możliwość otwarcia tylnej klapy. ostatnio rozbierałem u siebie klape bagażnika bo siłownik otwierajacy słabo chodził prawdopodobnie się zuzył bo jest slabiutki w efekcie naprawić się go nie dało a do otwarcia klapy potrzebny jest niewielki ruch pozwalający na zwolnieniu zamka klapy. w sumie to dźwignałem ten zaczep o ktory zachacza zamek do góry zeby miał lżej i podgiąłem pręcik który jest zaczepiony do zamka i jest własnie ciągniety przez siłownik w celu otwarcia. jak to wszystko rozebrałem i dobrze pamiętam to gdybyś pozbył się prawego oświetlenia tablicy rejestracyjnej to miałbys możliwość pociągnać właśnie za ten pręcik przyczepiony do siłownika i do zamka i wtedy otwarłbyś klape. te dwie żarówki oswietlajace tablice i zamek sa na jednym panelu i wyciągane są w całości (tylko najpierw trzeba zamek zdjac do wewnatrz) a ten panel caly wyjezdza w doł. samo otwarcie i dostanie się do żarówki Ci nie pomoże. musiałbys jeszcze zrobic jakas dziurę w tym plastiku w ktorym siedzi zarówka i próbować pociagnać za pręt.

mysle ze w ten sposob otworzysz bagaznik. ale jak juz rozwalisz to miejsce na zarowke to nie wiem czy mozna to wymienic na nowe. i czy w ogole sie to opłaca. lepiej skorzystaj z serwisu otwierajacego samochody jak masz mozliwosc. a co do tego co napisałem wyżej zobacz w ksiązce "sam naprawiam a4 b6/7" bo tam jest rysunek jak wyglada ten panel pod klapą.

Opublikowano

Ja bym odchylił tylne oparcie i wykonał okienko rewizyjne,wyciąłbym kółko wstawił uszczelkę i z bani.

Opublikowano

Kółko jak kółko ale tam faktycznie w blasze jest przewidziane wycięcie pod rękaw na narty więc to dość naturalne miejsce na łatwe zrobienie otworu. Z tapicerka od strony bagażnika jedynie trzeba powalczyc.

Opublikowano

Jak walić szybę to pasażera, jest tańsza. żadziej kupują.

Opublikowano
  • Autor

tylne siedzenia nie są składane, kolega podsunął pomysł z dziurką koło podświetlenia tablicy musze go przemyśleć bo to byłoby najlepsze rozwiązanie.