plapaw Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Witam Kilka dni temu kupiłem Audi A4 B6 i już narobiłem bigosu. Padł mi akumulator i odpaliłem auto na pych od tej pory pali się kontrolka ESP. Może ktoś wie dlaczego.
majkel_majki Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Sterownik ESP zgubił kalibrację. Zrób kolego test drogowy, jak na złość nie mogę teraz dokopać się w necie do poprawnej procedury Wyglądało to zdaje się tak: półtora obrotu kierą w lewo, potem w prawo, rozpędzasz auto do ok 20 kmh skręt w lewo, skręt w prawo i hamujesz. Kontrolka powinna wtedy zgasnąć.
AndyN Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Było już o tym na forum Ja miałem to samo po odłączeniu akumulatora. Po pewnym czasie, a nic specjalnego nie robiłem, sama zgasła. ESP sam się skalibrował.
Kelis.Zx145 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 i ja podobnie, 2 minuty po podłączeniu akumulatora i przejechaniu kawałka samo zgasło
Deszcz Opublikowano 7 Września 2008 Opublikowano 7 Września 2008 Wynika z tego ze prawie każde odłączenie aku tak działa na ESP. Ja tez miałem podobny przypadek, ale po przejechaniu ok. 1-2km po mieście i kilku zwykłych manewrach skęcania znikneło samo.
kepasa Opublikowano 8 Września 2008 Opublikowano 8 Września 2008 dokładnie miąłem tak samo... tez myslałem , że coś siadło...
a4fan Opublikowano 14 Lutego 2009 Opublikowano 14 Lutego 2009 Mam to samo, po podłaczeniu aku, świeci kontrolka ESP. Zobaczę czy faktycznie zgaśnie jak zrobię jakąś małą rundkę. Z tego co piszecie, powinien się czujnik skalibrować i kontrolka przestać palić. Pozdrawiam
a4fan Opublikowano 16 Lutego 2009 Opublikowano 16 Lutego 2009 I tak też się stało, po paru przejechanych metrach czujnik się skalibrował, kontrolka przestała świecić, system ESP działa normalnie. Dzięki, pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi