Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż przekładni kierowniczej ze wspomaganiem Servotronic w A4 B8 2007-2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,chciałbym złożyć magiel z servotronic-em,auto audi a4 b8 avant 2009,czytałem problemy kolegów i myślę,że sam nie ogarnę tematu,to znaczy mechanicznie to nie ma problemu,ale reszta to dla mnie magia.Czy jest opcja na jakiś namiar,kto umie to podłączyć?Z góry dzieki

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam pytanie odnosnie podlacvzenia. Pin 1  do T17 pin 1  bezposrednio a pin 2 do t17 pin 12 tez bezposrednio bo wg schematy przechodzi przez cos jeszcze i stad moje pytanie

Opublikowano
  • Autor
26 minut temu, radek21 napisał:

Mam pytanie odnosnie podlacvzenia. Pin 1  do T17 pin 1  bezposrednio a pin 2 do t17 pin 12 tez bezposrednio bo wg schematy przechodzi przez cos jeszcze i stad moje pytanie

mozesz to zrobic wg schematu podpinajc dodatkowe PINY ( w sumie 4 szt.)

Pinów numerów nie znam

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie pinow do mce bo w temacie sa podane dwa rodzaje, ale nie jest zaznaczone ktory do mce a ktory nr do magla. Przy maglu mam już kostkę podłączona, dopasowałem od starej b6. Tyko ktore piny zamówić do mce?

Opublikowano
6 godzin temu, wrclaguna napisał:

- 000 979 034 E PINY 2 szt.  ( jeden kabelek 2 PINY) ASO

Opublikowano
Teraz, bienio77 napisał:

Ja kupiłem piny 000 979 034 E  na allegro 1,8 zł szt

Opublikowano

Zamówiłem na allegro o tym nr co podaliście. Przyszły i nie chcą wejść do wtyczki. Wtf? Blokada wyciągnięta i wtyczki nie pomyliłem. Sprzedawca by sie pomylił? Wchodzą kawałek i dalej opor

Opublikowano

Możliwe - poza 00 979 034 E jest jeszcze coś takiego jak 00 979 009 E, który ma "języczek" po drugiej stronie.

Opublikowano
15 godzin temu, komoornik napisał:

Nie wiem czy są jakieś inne jeszcze,ale te co były na allegro,to mi też ciężko weszły w kostkę,ale pasowały,wskoczył na miejsce dopiero po lekkiej walce

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

w manualu jest chyba mały błąd - O-Ringi wymienione na liście potrzebnych części to uszczelki od czujnika / conwertera, którego raczej nie trzeba demontować, chyba żeby ktoś kupił magiel bez tego elementu.

natomiast pierścienie uszczelniające do węży mają numery WHT002666 i WHT002665

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Vis napisał:

w manualu jest chyba mały błąd - O-Ringi wymienione na liście potrzebnych części to uszczelki od czujnika / conwertera, którego raczej nie trzeba demontować, chyba żeby ktoś kupił magiel bez tego elementu.

natomiast pierścienie uszczelniające do węży mają numery WHT002666 i WHT002665

Tak mi zalecił kumpel z ASO

1 Post uzupełniłem o Oringi wezy   :hi:

Opublikowano

Cześć,

mam drobny problem w polifcie. Rozumiem, że wspomaganie jest elektryczne - żadnego zbiorniczka na płyn brak :D W większosci przypadków działa bezproblemowo, ale przy większej prędkości przy skręcie w prawo zdaża się opór jakby wspomaganie w ogóle nie działało - jakieś pomysły? Jak to zdiagnozować?

W sumie to nie tylko przy skrecie w prawo - im więcej km przejechane tym w większej ilości przypadków zachowuje się niezbyt normalnie...

Nie ma tematu :D WD40 na krzyżak i kiera chodzi jak marzenie

Edytowane przez LHeczko

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cztery oringi + wtyczka dwupinowa do magla =120zł  ASO SKODA  ,też tak drogo płaciliście ?

Opublikowano

Chce zalać układ świeżym płynem I mam problem, bo ten płyn o numerze G 004000M2 jest syntetyczny a na korku jest że wlewać tylko mineralny, jak to z tym jest?

Opublikowano

Już chyba przy B6 był taki problem że mineralny płyn G 002 był niedostępny w ASO i zastąpiony syntetykiem

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Potrzebuje informacji jak w B8 wychodzi przekładnia? Bo w niektórych autach trzeba odkręcić sanki. Jak z wymontowaniem wygląda to w B8? Otóż czy dam radę to zrobić stawiając auto na kobylkach? Umiejętności są, narzędzia też, kwestia taka że w uk za wymiane krzyczą po 350 funtow. Dlatego chcialem ogarnac to sam, takze w kwesti dokrecania śrub odpowiednim Nm itp. Czy przekładnia wyjdzie bez demontażu zawieszenia? Z góry dzięki za odpowiedź.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A drugie pytanie mam takie że MCE 09 mam z koncowka 063 D także powinno obsługiwać servotronic. Ale w Byte 7 mam tylko bite 4 i 5. Poniżej zdjęcie. Jak to rozwiązać ? Vdcsa mam z połowy 2017.

016d78d98d1a841094c51ae776c90f55.jpgb3d6e8033b726877613dc1873b7cc9f3.jpg

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka