Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi a4 avant 1.9 tdi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

No właśnie się przymierzam w tym tygodniu, żeby podjechać i zamówić. Mówisz do A3 będzie ok, czy lepiej dopłacić i kopić do a4? Ciekawe czy jakieś różnice są po założeniu w wyglądzie.

Opublikowano

No to zalezy od twojego portfela ,130zl z a3 ,460zl z a4 ,jak widzisz roznica w finansach jest ogromna,a czy roznica jest duza w wygladzie? Tego nie wiem bo nie mialem nigdy galki s line z a4 ,ale wejdz na moj temat i zobacz jak to wyglada:-) dla mnie roznicy nie ma:-)

Edytowane przez instruktor83

Opublikowano

Sama gałki się nie róznią od siebie róznica jest w mieszku wielkości i szwach jakie tam idą . Jak założysz od A3 to rogi ramki będą odstawać bo orginalnie w tych rogach powinny iść szwy od mieszka .

Opublikowano
  • Autor

Patrząc na gałkę z a3, którą założyłeś to wygląda dobrze. A jak jest z tymi rogami ramki u Ciebie? Wszystko jest dobrze spasowane ? Ze zdjęcia wygląda, że jest ok, kolega marcinch001 wspomniał, że rogi ramki będą odstawały.

Muszę sobie też kupić za jednym razem ramkę najlepiej nową albo w idealnym stanie. Ciekawe ile w ASO kosztuje, chyba, że ktoś na forum ma taka to wtedy wezmę. :)

Edytowane przez tomekxp2

Opublikowano

Co do ramki to niewiem ile kosztuje,ale u mnie nic nie odstaje,ale jak sie tak martwisz to zainwestuj w ta ori z a4,

Opublikowano
  • Autor

Oglądając Twoje zdjęcia jest OK, także nie ma sensu przepłacać. Dzisiaj podjadę do ASO i zamówię a przy okazji zapytam się o ramkę.

Opublikowano

Mieszek można przełożyć na ten z A4 i będzie lala, ja tak zrobiłem i już ponad rok przerzucam biegi.

Opublikowano
  • Autor

Dobrze wiedzieć z tym mieszkiem, zobaczymy jak wyjdzie w praniu. Gałka S-line zamówiona :) jak założę to wrzucę zdjęcia.

No i gałka dotarła, teraz tylko założyć.

foto1.jpg

Edytowane przez tomekxp2

Opublikowano

No i teraz sam mozesz ocenic jakosc:-) i wykonanie:-) wedlug mnie jest naprawde ekstra:-)

Opublikowano
  • Autor

Tak jak mówisz, dobrze zrobione i fajnie wygląda :)

Dalej w planach:

- nakładka s-line tylni zderzak - założona

- spojler na klapę s-line - założony

- listwy na drzwi s-line - założone

i dystanse na dwie osie, ale to założę je na lato przy zmiennie felg.

Do wiosny powinienem to ogarnąć - może coś tam jeszcze dorzucę a na wiosnę coś nowego będę myślał.

Z drobnych zmian ale cieszących oko wpadł jeszcze kolor: :) (słaba jakoś bo były robione kalkulatorem)

foto1.jpg

Edytowane przez tomekxp2

Opublikowano

:good: Kolor FIS całkowicie zmienia wygląd kokpitu. :wink4: Gałka z A3 już założona?

Opublikowano

Kolor FIS w 1.9? Z jakim numerem masz kolor? Bez problemów podszedł czy było kombinowanie?

Wysłane z iPhone

Opublikowano

Bez problemu wsadzisz do 1.9, bo i fabrycznie były, ja mam :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Nie pamiętam nr wiem, że na pewno wchodzą dwa numery bez kombinowania tj. 8E0920931P i jeszcze jeden. Jak znajdę do napiszę ten drugi. Czas przełożenia i całej operacji max 20 min dla kogoś kto się zna. Nic nie było kombinowane tylko podłączenie i zaprogramowanie i hula jak ta lala :), tak jak kolega napisał, że fabrycznie też były nawet z nawigacją - znajomy ma taką właśnie. Można śmiało wymieniać na kolor. :).

Gałkę chciałem dzisiaj załatwić ale moja druga połówka mi zaplanowała nie planowane wyjście i muszę przełożyć na przyszły tydzień. Ale jak założę to zdjęcia wrzucę obowiązkowo :).

Edytowane przez tomekxp2

Opublikowano

Ja rowniez mam kolor fis:-) bez modzenia:-)

Opublikowano

Ja chciałem zakładać, ale z wersji 2.0 do 1.9 nie podszedl licznik. Wiedziałem ze w 1,9 są kolorowe liczniki ale nie znałem osób z takimi licznikami a tu się okazuje teraz ze sporo osób go ma wiec teraz łatwiejsza droga do znalezienia licznika z odpowiednim numerem który będzie działał tak jak fabryka przekazała :wink:

Opublikowano
  • Autor

Na Pw wysłałem Tobie jakie nr powinny podejść i jaki ja mam nr. licznika.

Nowa gałka s-line założona :)

foto.jpg

image.jpg

Edytowane przez tomekxp2

Opublikowano

:good:

Jakieś problemy z wymianą?

Opublikowano
  • Autor

Powiem Tobie, że nie. Trochę czasu i cierpliwości. Przekładałem ori mieszek na gałkę i poszło w miarę sprawnie. Przymierzałem na początku mieszek z a3 i jest mniejszy. Można założyć tylko trzeba go odpowiednio rozciągnąć.

Przypomniało mi się, nie orientujesz się czy nakładka na zderzak tylni s-line jest taka sama w sedanie jak w avancie? (ta z jednym wylotem po lewej). Powinny być takie same dobrze mówię?

Edytowane przez tomekxp2

Opublikowano

Na PW nasilałem Tobie jakie nr powinny podejść i jaki ja mam nr. licznika.

Nowa gałka s-line założona :)

foto_1.jpg

trochę odstają te rogi musiałbyś trochę ten plastik pilnikiem półokrągłym zjechać tam gdzie idzie środkowy szew .

Edytowane przez marcinch001