Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B8 CAHA] by Simon__75

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szkoda autka ale jak to mówią nie ma tego złego co by... :kox:

Póki co czekaj na wycenę a później dopiero podejmij decyzje czy bez kosztowo w ASO czy na własną rękę. :wink4:

Jak masz jakiegoś ogarniętego lakiernika magika to śmiało bierz kasę i rób po swojemu. :good: Zrobisz tak jak będziesz chciał i jeszcze zostanie :naughty:

Opublikowano

Jeżeli kosztorys to myślę że max 3.5 tyś. Wiadomo serwis nastuka całkiem inna kwotę. Ja w zeszłym roku za podobne uszkodzenia dostałem 2.8 tyś gdzie nie zaliczyli wymiany zderzaka i blotnik na nowe tylko naprawa.

a no widzisz to zależy gdzieś ubezpieczon :D

ja za golfa 2000 rok zderzak tył lampa i wneka na koło wgnieciona bo wpił sie pod podwozie dostałem 3900 aż nie smiałem się odwoływać :D

więc na moje tutaj koło 6 koła powinno wyjść :D

a to już w zasadzie jest lift.. jak samemu rece nie kalasz Simon to z robocizna pewnie ze 9k wyjdzie bo beda chcieli przyciąć na częściach chyba że sam pokupujesz :D

a w aso lifta przód to raczej nie zrobią chyba że dogadasz się na tyłach serwisu ;)

Opublikowano
  • Autor

Babka w Allianzie ubezpieczona jest.
Szczerze mówiąc to troche duza rzezba z tym liftem. Sam tego nie ogarnę a w naszej okolicy nie znam nikogo kto moglby mi w tym pomoc.
Poprzednia moja buba (jeszcze za czasow B6) tez byla z gościem ubezpieczonym w Allianzie. Wycene z tego co pamietam dostałem na jakies 4,5 tysia. Po całości naprawy dostałem kopię faktury na ponad 11 tysi :/

Opublikowano

Daj do serwisu niech Ci wycenią naprawę wraz z kosztami części i powiedz ze chcesz lift zrobić . Policzą Ci ile wyjdą części do lifta i róznicę będziesz musiał dopłacić .

Opublikowano
  • Autor

Daj do serwisu niech Ci wycenią naprawę wraz z kosztami części i powiedz ze chcesz lift zrobić . Policzą Ci ile wyjdą części do lifta i róznicę będziesz musiał dopłacić .

W poniedziałek bede we Wrocku to zajade i dopytam.

Mam tez pytania dotyczace samochodu zastepczego na czas naprawy. Macie w tym temacie jakies doswiadczenia ??

Opublikowano

W poniedziałek bede we Wrocku to zajade i dopytam.

Mam tez pytania dotyczace samochodu zastepczego na czas naprawy. Macie w tym temacie jakies doswiadczenia ??

To nie jest takie proste Panowie...

Jeżeli oddajesz szkodę do ASO, oni muszą wszystko wycenić, udokumentować, porobić zdjęcia itd. i dopiero ubezpieczyciel daje im odpowiedz. I tak jak np. w Twoim przypadku będziesz miał do wymiany: zderzak, błotnik i lampę + do tego dojdzie lakierowanie, roboczogodziny. Dopiero na podstawie tego likwidator rozliczy się z ASO.

A co dopiero przy wymianie w ASO całego przodu od polifta.... :facepalm: gdzie macie masę pierdołek :P ... Naprawdę ceny za tą różnicę nie chciał bym dopłacać.

W zeszłym roku po szkodzie oddałem do ASO swojego na wymianę zderzaka. A że mam tam kilku znajomych to udało się przy kombinować tył od lifta. Ale nie było to, takie proste. Szczęście że przed liftowy miałem już s-line od 3.0. To się likwidator nie dopatrzył wszystkiego. Ale przykładowo dyfuzor macie złożony z dwóch elementów i mimo wyceny z ASO ubezpieczyciel dopatrzył się że plaster miodu nie uległ uszkodzeniu. No i musiałem wyłożyć już z portfela bo stary do polifta nie podejdzie ;)

Oprócz tego zażyczyli sobie od ASO udokumentowania utylizacji uszkodzonych części, gdzie można powiedzieć dyfuzor był praktycznie nie naruszony :facepalm:

A co do samochodu zastępczego to masz opcję taką że dostajesz na czas naprawy z firmy która ma umowę z likwidatorem szkody, lub z ASO w momencie oddania do naprawy.

Mnie np. dali z ASO na jeden dzień :hi:

Edytowane przez krystian3769

Opublikowano
  • Autor

Jeden dzień z ASO ?? Eeee no po byku !

Opublikowano

Hehe na tyle im było potrzebne moje auto żeby zderzak i belkę wymienić. Po zgłoszeniu zrobili zdjęcia i kazali czekać na info. od ubezpieczyciela. Jak już było wiadomo co i jak postawiłem i na drugi dzień odebrałem :) No ale u mnie to praktycznie szkody nie było widać :P

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/297729-audi-a4-b8-avant-s-line-20-tdi-caha-201km-428nm-20-rs6-ii/page-6

106 post :D

Opublikowano
  • Autor

Aaaa to to widziałem..... No faktycznie mało widoczne ale jednak szkoda jest szkodą.
Charakter mojej pracy wymaga mobilności i nie mogę pozwolić sobie na brak auta.

Opublikowano

No dobra Simon co Cie obchodiz żę babka w Alianz ubezpieczone leć do swojego ubezpieczyciela niech Ci wycenia :D

Opublikowano

Hej, ja to widzę tak:

- co do auta zastępczego - z mocy prawa przysługuje Ci ono więc nie ma spiny, auto przysługuje na czas naprawy oczywiście.

- zgłoś szkodę i poczekaj na wycenę, myślę, że będzie na tyle wysoka że nie dość że naprawisz szkodę to w końcu zrobisz przy okazji PDC przód, WARUNEK: musisz dobrze pogadać z rzeczoznawcą podczas oględzin

- jeśli chcesz aby poszło bez zbędnych formalności to skorzystaj z likwidacji w ASO bezgotówkowej, ale może być problem z PDC :(, z 2 strony w ASO zostanie historia, że auto było robione po szkodzie

- co do lampy - bezwzględnie do wymiany, nawet po dobrej polerce, lampa będzie się z biegiem czasu matowić i będzie miała brzydkie refleksy...

- co do zderzaka - nie daj się namówić na naprawę - takie rzeczy to naprawia się w polonezie ale nie w OOOO.

- zwróć uwagę jak pracuje sprysk lampy - mógł się połamać....

Opublikowano
  • Autor

Szkoda zgłoszona.
Najprawdopodobniej w poniedziałek auto zostaje w ASO we Wrocławiu.
Auto zastępcze podobno ma być - takie info mam od pracownika ASO i jest nie gorsze od oddanego do naprawy (usłyszałem że "niestety moze byc to nowe A4" ).
Pozostaje czekać do poniedziałku.

Tylko to MMI nie daje mi spokoju ...... :decayed:

Edytowane przez simon__75

Opublikowano

MMI wyciągną i komisyjnie spalą :D

Opublikowano
  • Autor

MMI wyciągną i komisyjnie spalą :D

Noooo...od razu mi lepiej ;)

Opublikowano

Mogłeś wyciągnąć MMI i po problemie

Opublikowano

Ja na Twoim miejscu to MMI wcale bym się nie przejmował :) tylko tym że będziesz musiał pokryć szkodę ze swojej kieszeni i mało tego Twoje ubezpieczenie zapłaci za szkodę tej Pani.

Proste Twoja wina... masz za mocne hamulce S4 i Pani nie miała wyjscia... :D:P

Opublikowano
  • Autor

No tak... pośmiali się....pożartowali :) Koledzy mieli chwilę rozrywki :) Cieszę się, że mogłem pomóc :)

Opublikowano

No ale Szymon nikt nie zginął, wszyscy żyją :) Każdy z nas miał a jak nie to będzie miał jakoś przygodę :P Oddasz auto do ASO i po sprawie. Czym się przejmujesz :) Głowa do góry :D I nikt Ci Twojego MMI nie spali :)

Opublikowano
  • Autor

Nie no luzik. Wiem ze nikt nie zginał :) Chodzi mi tylko o mapę, która siedzi w czytniku.. bo ASO nie miało z nią nic wspólnego. Jak bardzo mogą sapać jak oddam auto z taka mapa???

Edytowane przez simon__75

Opublikowano

Nie no luzik. Chodzi mi tylko o mape ktora siedzi w czytniku...a ASO nie mialo z nia nic wspolnego. Chodzi mi tylko o to jak bardzo moga sapac jak oddam auto z taka mapa???

A kto Tobie tam będzie zaglądał ??? To tak jak byś poszedł do lekarza ze złamaną nogą a wyszedł z wyciętymi migdałkami :decayed: Myślisz że oni tam nie mają nic więcej do roboty jak skanowanie Twojego auta ? To jak na kasę chorych :) numerek, wizyta, kasa z NFZ i next :wink: