Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

ruszanie na 1 biegu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Jak ruszam samochodem na 1 biegu to zachowuje sie on tak jak by mial zaraz zdechnac jak nie dam wiecej gazu albo nie przytrzymam dluzej sprzegla , podobnie jest na 2 jak dojezdzam do skrzyzowania i zwolnie to tez jak by mial zdechnac . Co to moze byc

---------- Post dopisany 11-05-2014 at 11:46 ---------- Poprzedni post napisany 10-05-2014 at 23:12 ----------

sprzeglo? dwumas?

Opublikowano

Sprawdź kąt synchronizacji walka rozrządu. Mi po ustawieniu z 1.7 - 1.1 na 0 - - 0.6 pomogło i rakieta.

Opublikowano
  • Autor

tez ci tak chodzil samochod na 1 i 2 biegu ? wogole rozrzad ma cos do tego ze auto slabo rusza z 1?

Opublikowano

Dziwne pytanie. Jak popierdzielony rozrząd to i moc ucieka lub totalna klapa.

Opublikowano
  • Autor

tez tak mam ze jak po nocy odpalam samochod to jak by nim zatelepie i pozniej ok . Moze to byc zwiazek z uszczelkami pd?

Opublikowano
Sprawdź kąt synchronizacji walka rozrządu. Mi po ustawieniu z 1.7 - 1.1 na 0 - - 0.6 pomogło i rakieta.

Napisał Ci Krzysiek co najpierw sprawdzić. Sprawdź jesli będzie ok będziemy szukać dalej.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

rozrzad wymieniony na nowy i kat synchronizacji tez sprawdzony i jest ok wiec co dalej gdzie szukac

i jeszcze jedna sprawa

20140610_154515_1.jpg

---------- Post dopisany at 17:10 ---------- Poprzedni post napisany at 17:09 ----------

czy to jest data produkcji paska rozrzadu czy data przydatnosci . Pasek jest oryginalny

Opublikowano

rok prod

Opublikowano
  • Autor

ale czy to napewno rok produkcji czy raczej rok waznosci paska bo tak mi powiedzieli w aso choc nie byli niby pewni mowili ze to jest data do ktorej niby pasek ma byc zalorzony a po jej przekroczeniu do utylizacji idzie

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam . Jak ruszam samochodem na 1 biegu to zachowuje sie on tak jak by mial zaraz zdechnac jak nie dam wiecej gazu albo nie przytrzymam dluzej sprzegla , podobnie jest na 2 jak dojezdzam do skrzyzowania i zwolnie to tez jak by mial zdechnac . Co to moze byc

---------- Post dopisany 11-05-2014 at 11:46 ---------- Poprzedni post napisany 10-05-2014 at 23:12 ----------

sprzeglo? dwumas?

Witam

Podlacze sie do tematu mam ten sam problem. Sprawdzalem i zmienilem kat synchronizacji na -1,5 ale to tez nie pomoglo, co jeszcze nalezy sprawdzic??

Opublikowano

Odn3 biegunjuz normalnie ?

* od 3 biegu juz ok?

Opublikowano

* od 3 biegu juz ok?

reszta biegow noramalnie ciagnie ale ruszanie z 1 i np. dojezdzanie na 2 i pol sprzegle i czuc ze zdycha. Wogole na tych biegach nie ma takiej zywej reakcji na gaz . A czy pompa vacum moze miec cos z tym wspolnego ??

Dodam jeszcze ze w tam tym roku wymieniona tarcza+docisk+kolo zamachowe.

Opublikowano

Go moim zdaniem egr, na wyższych biegach turbo nakręcone wiec idzie, sproboj przegazowac go i rusz.

Opublikowano

witam ja tez mam dokladnie ten sam problem identyczne objawy gdzie szukac? na kompie wyszlo tylko ze przeplywomierz cos nie tak i go przeczyscili i bledow juz nie pokazuje ale problem zostal czytalem tez ze to moze byc zaworek n75

Opublikowano

* od 3 biegu juz ok?

reszta biegow noramalnie ciagnie ale ruszanie z 1 i np. dojezdzanie na 2 i pol sprzegle i czuc ze zdycha. Wogole na tych biegach nie ma takiej zywej reakcji na gaz . A czy pompa vacum moze miec cos z tym wspolnego ??

Dodam jeszcze ze w tam tym roku wymieniona tarcza+docisk+kolo zamachowe.

Witam. Zaobserwowałem ten sam problem u siebie w aucie.

Opublikowano

chłopaki uzupełnijcie dane w profilu bo wypytujecie o przypadłosci w autach a nikt nie wie jakie auta macie...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Juz zaktualizowałem dane:) Po przegazowaniu i ruszeniu dalej to samo nie ma zmian.

Nikt nie ma żadnych pomysłów co może być powodem tego ??

nikt nie ma zadnych pomyslow??

Opublikowano

i jak ? rozwiazal ktos problem u siebie w autku?

Opublikowano

A spróbował który odłączyć egr i pojezdzic tak dla testów? Czy będziecie czekać aż jakiś soft napisany przez forumpwiczow napisany sam się ściągnie, zainstaluje w aucie potem sam zdiagnozuje i odesle dane do weryfikacji?

Opublikowano

A spróbował który odłączyć egr i pojezdzic tak dla testów? Czy będziecie czekać aż jakiś soft napisany przez forumpwiczow napisany sam się ściągnie, zainstaluje w aucie potem sam zdiagnozuje i odesle dane do weryfikacji?

A ktos o tym wczesniej napisal?