Rafal_ Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Tak sobie ostatnio pomyślałem żeby może podciągnąć brzmienie w mojej Zastanawiałem się nad zamontowaniem w drzwiach przednich większych głośniczków ale tak jakoś nie mogę się zebrać na zrobienie tego stelaża pod głośnik 16-stke Tuby też żadnej nie chce-kiedyś kiedyś miałem taki wynalazek i poza tym ze zajmowało pół bagażnika to nie chciało grać Skrzynki też bym wolał nie bo leży mi już w bagażniku zapas (LPG) Przeglądałem ostatnio allegro i znalazłem coś takiego http://www.allegro.pl/item425227078_subwoofer_aktywny_wytwornica_basu_300_watt_smycz.html a może dołożyć troszkę grosza i nabyć coś takiego http://www.allegro.pl/item423960354_blaupunkt_thb_200a_subwoofer_aktywny_nowosc.html Oba fajne bo nieduże tylko czy to będzie grało...? Doradzicie? Pozdrawiam
Pucek Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 fajny to jest czerwony maluch... ten sprzęt który pokazałeś to MEGA TANDETNY SZAJS jak już chcesz lepsze granie to wrzuć coś fajnego na przód, nawet wystarczą Ci 13 cm i jakieś jajka na pułke jeżeli już nie chcesz nawet małej skrzynki, i szczerze Ci powiem to i tak nie będzie fajne granie, fajne granie to jest 16 cm z przodu, wytłumione i dobrze zamontowane szesnastki z zstawem odseparowanym, i dobrej klasy wzmak + mocny (przynajmniej 300 RMS) subwofer, wystarczy Ci na początek 25cm... ale koszta i jeszcze raz koszta!
Rafal_ Opublikowano 1 Września 2008 Autor Opublikowano 1 Września 2008 tak też właśnie myślałem dzięki
DeeJay_Kill Opublikowano 1 Września 2008 Opublikowano 1 Września 2008 Kolega dobrze Ci radzi - sprzęt z linków, które umieściłeś, nie jest w stanie wytworzyć dobrego brzmienia ze względu na swoje małe wymiary - głośnik basowy musi mieć odpowiednio dużą obudowę. Dobre 16'tki z przodu to podstawa - poczytaj wątki np. w dziale Warsztat - z montażem poradzisz sobie sam i nie wydasz fortuny. Dość fajne głośniki odseparowane kupisz za 250zł. Na półkę tylną też powinieneś kupić dobre głośniki, ale nie jakieś przesadnie duże. Do tego wszystkiego przydałby się wzmacniacz (jeżeli masz ori radio, to na tył będzie pewnie niezbędny). Tak więc kolego - zamiast wydawać 400zł na "magiczny subwoofer" Blaupunkta, lepiej przeznacz te pieniądze na dobre głośniczki do przodu i koniecznie wygłuszenie drzwi, gdyż inaczej to nie ma sensu. Pzdr.
Rafal_ Opublikowano 1 Września 2008 Autor Opublikowano 1 Września 2008 Przestudiowałem już jak zamontować w drzwiach te stelaże ale jakoś tak nie mogę się zebrać-trochę brak wolnego czasu W takim razie odpuszczam ten zakup i trzeba będzie zainwestować w lepsze głośniczki
Rekomendowane odpowiedzi