Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Filtr oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mierze sie z zamiarem wymiany oleju, a co za tym idzie także filtru, znalazłem na Inter Cars filtr Boscha i wszystko byłoby ok, ale chciałem porownac go z Knechtem, no i... niby oba sa do AFN a maja rozne srednice (roznica ok 3mm) oraz wysokości (2,5mm) czemu? i ktory wybrać?

Opublikowano

Szukaj w MANN`ie. Tam nie spotkałem się z błędami w katalogach.

Opublikowano

kupuj filterek firmy MANN bardzo dobra jakość w przystępnej cenie, sam na takim śmigam i jest OK.

Opublikowano
  • Autor

ok, a teraz mi napisz jaka powinna być własciwa srednica 96, czy 93,2? w ogole czy bedzie to miało jakies znaczenie, bo o ile sie nie myle to jest to srednica zewnetrzna i chyba miejsce na dodatkowe 3mm sie znajdzie;) dodam jeszcze ze gwint w Boschu to 3/4"-16UNF, a Knechta 3/4"-16UNF-2B (MANN podaje 3/4"-16UNF) ten symbol '2B' cos ozancza?

Opublikowano

Proponuje filterek MANN. Niespotkałem się, żeby ktoś narzekał. Sam taki stosuję i nie ma problemów z doborem

Opublikowano

Też potwierdzam filtr MANN będzie bardzo dobrą propozycją. W dolnej części posiada takie wycięcie które ułatwia jego odkręcenie. Wiem to z doświadczenia jest tam mało miejsca a przy tego typu filtrze wystarczy włożyć kawałek płaskownika lub kluczem płaskim i filtr odkręcasz bez problemów.

Opublikowano

Tylko MANN. Odkąd pamiętam u mnie w domu do wszystkich aut kupowaliśmy filtry MANNa.

W swojej niuni tylko jeden filtr mam innej frmy, otóż mam filtr powietrza FILTRONA bo MANNa mi się nie mieści, jest za wysoki. FILTRON jest 3 mm niższy i wchodzi pięknie a MANN nie.

Opublikowano

kupuj Knecht lub Mann lub ORI w ASO

Opublikowano
  • Autor

skoro wszyscy polecaja ten filtr to i taki trzeba kupić;) ale gdzie, bo na stronie MANN'a nie widze opcji sklepu? allegro odpada...

[br]Dopisany: 01 Wrzesień 2008, 13:22 pm_________________________________________________w ogole to probuje połaczyc to z olejem Shell Helix Diesel Plus 10w40- polsyntetyk, dobry wybor? Oczywiscie spelnia norme vw 505.00

Opublikowano
  • Autor

w tym problem ze na Inter Cars nie ma MANN'a :confused4:

Opublikowano

Ale z pewnością ma Knechta. Też jest dobry. :)

Opublikowano

knecht i mann to filtry ktore sa sprzedawane w ASO, w pudelkach VW Audi

Opublikowano

Ja kupowałem u kolegi z forum TOM77

Opublikowano
  • Autor

udało mi sie kupić MANN'a, niestety martwi mnie jego cena - 15,50 PLN. Sprawdzałem w katalogu i jest to ten W940/25, tylko czy w tym przypadku cena bedzie sie rownać jakosci;/

Opublikowano

Sugerujesz, że jest za tani czy że za drogi?? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

bylem przekonany ze kolo 35zl, a tu takie zaskoczenie :shocked: no i pierwsza mysl - podroba :angry: no ale skoro...

Opublikowano

ja też do swojego silniczka płaciłem za filtr MANN W940/44 płaciłem 16 PLN

Opublikowano

spr na filtrze gdzie zostal wyprodukowany...dzisiaj kupowalem filtry i kupilem oleju hengsta (made in germany) 25zl i paliwa Mann(made in spain) 70zl .byl tez filtr oleju Mann ale made in bulgaria

Opublikowano
  • Autor

moj jest MADE IN GERMANY, dobry?