Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Włączający się ABS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie to i ja się dołącze do tematu: prędkości na kanale 001 wszystkie koła idą równo. Natomiast ostatnio mechanik zmieniał czujnik w tylnym kole i zmieniał łożysko w przednim wszystko ładnie pieknie ale teraz jak jade wolno i naciskam hamulec na suchej nawierzni włacza sie abs a nie powinien. Ponadto raz ABS na desce piszczy raz nie i wtedy na VAG COM pokazuje błąd:     65535 - Internal Control Module Memory Error 00-00

Czy pada pompa abs - i trzeba wymienić ? moj nr pompy to: 8e061411ab

Prośba o pomoc. 

Edytowane przez MatUSh

Opublikowano

Możliwe, że elektrozawór w pompie pada.

Opublikowano
W dniu 7.09.2019 o 16:38, Langista napisał:

Możliwe, że elektrozawór w pompie pada.

ABS generalnie raz działa raz nie działa, zapala się kontrolka ABS podczas przekręcenia kluczyka lub podczas jazdy autem.  (błąd pokazuje się sporadycznie - ale jest dość irytujący :) )

Błąd na VAG COM to:   65535 - Internal Control Module Memory Error 00-00 , bład po skasowaniu na VAG COM powraca co jakiś czas, czytałem że to wymaga wymiany pompy ABS z modułem pod maską ? Może inni klubowicze mieli podobny problem ???

Edytowane przez MatUSh

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, odkopię temat - u mnie problem podobny jak u poprzedników. Wymiana tarcz+klocków oraz zacisk tył i nieprawidłowe działanie abs, od kilku dni mam wrażenie że problem się powiększył - abs załączają się prawie przy każdym hamowaniu. zaczyna się to robić uciążliwe. Pytanie może z innej beczki, ale nie chcę zakładać nowego tematu. Ktoś z okolic Kłodzka lub ogólnie na terenie dolnośląskiego poleci jakiegoś mechanika który się tym zajmie? Zależałoby mi żeby już do tematu nie wracać :). 

• 2 lata później...
Opublikowano
W dniu 2.12.2018 o 16:29, SnOOpie napisał(a):

Panowie, a co w przypadku quattro? Jeden kolega zadał wcześniej pytanie, lecz nie uzyskał odpowiedzi. Problem taki sam jak wszyscy opisują. Załączanie się abs przy delikatnym hamowaniu z małej prędkości i bzyczenie pompy po puszczeniu pedału hamulca. Zadnych bledow, prędkości kół jednakowe. Problem nie pojawia się przy podłączonym kompie. Czujniki przód i tyl dopchane na maksa.

Czesc,

@SnOOpieudało Ci się pozbyć problemu? Mam identycznie u siebie, wymieniłem wszystkie tarcze, klocki, pompę abs, zaciski tył, czujniki abs i dwa łożyska przód.