Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Włączający się ABS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w moim audi włącza się ABS jak troche bardziej niż delikatnie wcisnę hamulec przy jakihkolwiek predkosciach czy to 40 km/h czy co 150km/h bardzo nie przyjemne wrazenie poniewaz samochod zaczyna gwaltownie hamowac i nie idzie nad nim panowac za bardzo ;/ sprawdzalem na vagu 0 bledow. Co może być nie tak?

Opublikowano

koronki i czujniki ABS do czyszczenia i regulacji

Opublikowano
  • Autor

A jak takie coś wyregulować ? Samemu na vagu da rade czy nie bardzo ? ;/

Opublikowano

Dev, na czym polega ta regulacja??

Opublikowano

Ustawiasz czujnik o odległości 0,8 - 1,0 mm od wieńca i masz ustawione.

Opublikowano

0.6 - 0.8 mm

Opublikowano

Dokładnie jak pisze kolega Dev nie raz czujniki ABS się wysuwają podczas wpadania w dziury czy jazdy po nierównościach. Trzeba oba czujniki ustawić z lewej str i prawej w takiej samej odległości. U mnie gdy jeden czujnik był głębiej a drugi mniej to przy lekkim hamowaniu pedał hamulca pulsował i przepuszczał... Jak hamowało się gwałtownie to nie. Sprawdź czujniki i je poprawnie ustaw powinno pomóc.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Koronki tył z tarczami wymienione, czujniki wszystkie wymienione i podopychane przod przeguby wymienione i nadal to samo ;/ Co myslicie o tym?

up

Opublikowano

Podepnij VAGa i zobacz które to koło

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam ,

Podepnę się pod temat , otóż również mam problem z ABS a dokładnie : po wymianie łożysk przednich jeden z czujników został uszkodzony (prawy) został wymieniony na nowy lecz po naprawie okazało się , że był zbyt mocno dociśnięty do pierścienia ... i trzeba było kupić następny (koszty poniósł mechanik) Następny czujnik został obsadzony poprawnie , sprawdzane na VAG ale i tak dalej kontrolki się palą i nie ma ABS-u . Dodam , że gdy odpalam auto kontrolka się nie pali dopiero po przejechaniu 1 metra do 2 znów się zapala kontrolka i nie ma ABS-u , jakieś pomysły ?

Opublikowano

Podaj info z VAGa

Opublikowano

Podaj info z VAGa

W tej chwili nie mam takiej możliwości jestem za granicą w piątek bd w domu to odpisze pod postem .

Opublikowano
  • Autor

A w ktoym bloku zobaczyc predkosci kol?

Opublikowano

001

Opublikowano

Witam, i ja się podepnę pod temat,

mam problem z ABS, podczas wolnej jazdy np. w korku wciskając lekko hamulec czuję pod pedałem,że załącza się ABS, mechanik wymienił mi 1 czujnik( od prędkości koła bo niby był uszkodzony) ale to nic nie pomogło, byłem u innego mechanika i powiedział, że sterownik pompy ABS jest do wymiany ( jakieś 500 zł ) ale żeby mieć pewnośc pytałem się jeszcze innego ala mechanika, który stwierdził że gdyby sterownik pompy był do wymiany to ABS by w ogóle nie działał a nie był nadpobudliwy, co o tym sądzicie?

Opublikowano

Ustaw po ludzku czujniki i przestan jezdzic po szarlatanach.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

czujniki ustawione, predkosci kol takie same. Co moze byc jeszcze? Bledow brak... czary mary normalnie chyba jakies...

Opublikowano

Nie wierze ze sa dobrze ustawione, cos dalej jest nie halo

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego miałem to samo dev mówi dobrze ustaw czujniki na 06-08 mm i będzie dobrze. Może objaśnię ci jak to zrobić porządnie. Po pierwsze zobacz w jakim stanie masz koronki jak są zabrudzone i nie idzie ich już doczyścić (ja tak miałem) bo są od nowości to jedz do intercarsu kup nowe ja za obie zapłaciłem około 50 zł tylko kup te ząbkowane nie z otworami bo widzę że masz tak jak ja b5 2000r. 1.9 tdi ajm. Po wymianie koronek i oczywiście ich równym założeniu najlepiej na małej prasie wtedy równo najdą, ustawiasz czujnik szczelinomierzem, ja ustawiłem na 07mm. Najlepiej jak będziesz miał pomagiera żeby trzymał szczelinomierz na czujniku a ty zakładasz tarcze. Po założeniu tarczy dopychasz czujnik albo lekko popukaj gumowym młotkiem. Następnie wyciągasz szczelinomierz powinien wyjść z lekkim oporem i tyle masz ustawione poprawnie czujniki. W drugim kole robisz to samo. Oczywiście posprawdzaj jak siedzą czujniki z przodu tam po prostu dopchnij je na maksa bo z przodu się nie ustawia. I po tym zabiegu nie ma bata żeby ci pedał wpadał i załączał się nie potrzebnie ABS. Miałem to samo u siebie i walczyłem z tym prawie rok :kox:

Edytowane przez snake160

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Faktycznie była wina w tych czujnikach tylko że jak je ustawie jak trzeba, przejade się wszystko baja, fajnie a po 50km czujniki samoczynnie się wysuwają :facepalm::facepalm: i pedal znowu wariuje. Jest na to jakiś sposób?